Stichting Villa Pinedo

Over leven met gescheiden ouders

Lucht je hart, leeg je hoofd. Stichting Villa Pinedo is er voor alle kinderen en jongeren van wie de ouders uit elkaar gaan of zijn. Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Een stadion vol!

Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Zij zetten zich in om kinderen en jongeren die in eenzelfde situatie zitten, te helpen. Wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Hoe helpen we?

  • Ruim 400 Online Buddy’s bieden een luisterend oor aan kinderen en jongeren via de Villa Pinedo App en denken met hen mee vanuit hun eigen ervaringen.
  • Op het Villa Pinedo Forum delen kinderen en jongeren hun gedachten en kletsen ze met elkaar.
  • We bieden steun met de producten van onze webshop: o.a. boeken, het 'Vraag-Maar!'-spel en de SCHEID-DOOS.
  • Onze Open Brieven worden honderden keren per maand gedownload.
  • Via blogs, vlogs, social media geven we steun en adviezen.

Alles is erop gericht om kinderen en jongeren herkenning, erkenning en hoop te bieden. We geloven in positiviteit en het denken in mogelijkheden.

Volwassenen maken we bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Het team

Ruim 400 vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar bieden online steun aan kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan of al gescheiden zijn. Zij hebben nauw contact met het team van Villa Pinedo. Het team werkt samen vanuit het kantoor in hartje Utrecht.
Sanne Abrahams is de directeur van Villa Pinedo. De stichting heeft ook een betrokken bestuur.

Onze Jongereambassadeurs

Onze jongereambassadeurs vertegenwoordigen een jaar lang onze stichting. Zowel online als fysiek zetten zij zich in om nóg meer zichtbaarheid te creeëren voor Villa Pinedo. Benieuwd naar hun verhaal? Leer de 7 ambassadeurs nu kennen.

Villa Pinedo

In de media

We komen regelmatig in de media. Zo geven wij meer aandacht aan alle kinderen met gescheiden ouders. In de media vertellen de vrijwilligers van Villa Pinedo hun verhaal.

Villa Pinedo

Trotse momenten

In de afgelopen jaren hebben wij veel momenten beleefd waar we trots op zijn. We hebben al meer dan 7.500 kinderen aan een Buddy geholpen en zijn er al bijna 4.900 vragen op het forum gesteld.

CBF keurmerk

Villa Pinedo is een erkend goed doel

We zijn trots dat Villa Pinedo het CBF keurmerk heeft ontvangen! Dit betekent dat we bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Webshop

Met informatiematerialen

Je kunt bij ons posters, flyers, folders, of roll-up banners bestellen met informatie over Villa Pinedo, ons Buddyprogramma of de open brief. Ook producten zoals de Vraag Maar! kaarten en boeken zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates!