Over Villa Pinedo

Alles over onze prachtige Villa

Kinderen zijn de experts

Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan de problematiek en ouders, maar te weinig aandacht aan wat de betrokken kinderen echt nodig hebben.

Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Lees verder

Ons doel is dat kinderen met gescheiden ouders even gelukkig, veerkrachtig, stressbestendig en kansrijk, kunnen zijn als alle andere kinderen. En uitgroeien tot gezonde volwassenen. Onze ambitie is om alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders te bereiken en de benodigde support te bieden. En hierdoor de impact van scheiden op onze samenleving op langere termijn te beperken. Wij willen de grootste community faciliteren gericht op kinderen met ouders die gaan of zijn gescheiden.

We maken onze ambitie waar door kinderen met gescheiden ouders een online plek te geven waar ze zich thuis kunnen voelen en met andere kinderen met gescheiden ouders over van alles kunnen praten: van praktische zaken tot aan gevoelens. Villa Pinedo biedt een gemonitord platform (community) waar kinderen steun en advies van andere jongeren met ervaring kunnen vragen. Hiermee ondersteunen we hen – samen met hun peers - om met angst, depressie, agressie en problemen op school om te gaan.

Er zijn inmiddels bijna 450 ervaringsdeskundigen (van 18-26 jaar) die zich als vrijwilliger inzetten. Ze steunen andere kinderen en maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Inklappen

Ontdek

Alles over Villa Pinedo

Wil je meer weten over Villa Pinedo? Bijvoorbeeld hoe we gestart zijn, wat onze visie en missie is en waar we het allemaal voor doen?

Het team

Van Villa Pinedo

Dit zijn de 450 jongeren die kinderen van gescheiden ouders helpen en de medewerkers van Villa Pinedo, de sponsoren, bestuur en comité van aanbeveling.

Oprichtster

Marsha Pinedo

Villa Pinedo is opgericht door Marsha Pinedo. Marsha heeft vanuit haar eigen ervaringen als kind met gescheiden ouders en kindertherapeut deze stichting opgezet.

Villa Pinedo

In de media

We komen regelmatig in de media. Zo geven wij meer aandacht aan alle kinderen van gescheiden ouders. In de media vertellen wij ons verhaal.

Villa Pinedo

Trotse momenten

In de afgelopen jaren hebben wij veel momenten beleefd waar we trots op zijn. We hebben al meer dan 5.600 kinderen aan een Buddy geholpen en zijn er al ruim 4.200 vragen op het forum gesteld.

CBF keurmerk

Villa Pinedo is een erkend goed doel

We zijn trots dat Villa Pinedo het CBF keurmerk heeft ontvangen! Dit betekent dat we bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Webshop

Met informatiematerialen

Je kunt bij ons posters, flyers, of roll-up banners bestellen met algemene informatie over Villa Pinedo, ons Buddyprogramma of de open brief. Ook producten zoals de Vraag Maar! kaarten en boeken zijn verkrijgbaar in onze webshop.