Open brief

Aan alle kinderen met gescheiden ouders

Brief van ons jongerenteam, speciaal voor jou

Speciaal voor alle kinderen met gescheiden ouders heeft het jongerenteam deze brief geschreven. Om te laten weten dat scheiden niet jouw taak is. Je kunt deze brief delen met je ouders, familie of leraar, zodat zij ook weten hoe je je voelt.

Aan alle kinderen met gescheiden ouders

Hoi!

Wat goed dat je dit leest. Deze brief is namelijk speciaal voor jou: kind van gescheiden ouders. Die van ons zijn ook uit elkaar, dus we weten waar we het over hebben. En we willen je heel graag 1 ding duidelijk maken met deze brief. Iets waar je vandaag nog wat aan hebt.

NIET JOUW TAAK

Ben jij in de zomer al bezig met de feestdagen? Troost je je verdrietige ouders? Voel je je verantwoordelijk voor hun geluk? Denk je soms dat de scheiding jouw schuld is? Moet je zelf regelen wanneer je bij wie bent? Luister je naar de negatieve dingen die ze over elkaar zeggen? Dan willen we je laten weten dat dit allemaal niet jouw taak is. Wij willen je graag tips geven hoe je deze situatie kan veranderen.

Wil je de hele brief lezen? Download deze dan gratis!

Bekijk ze allemaal

Meer open brieven

41524278_1884832298261209_6970506388380319744_n

Speciaal voor jou!

Scheiden is niet jouw taak

Speciaal voor alle kinderen met gescheiden ouders heeft het jongerenteam deze brief geschreven. Om te laten weten dat scheiden niet jouw taak is. Je kunt deze brief delen met je ouders, familie of leraar, zodat zij ook weten hoe je je voelt.

shutterstock_1095517151

Voor je ouders

Geef deze brief aan je vader of moeder

Deze open brief is al aan meer dan 250.000 ouders gegeven. Er staat in wat veel kinderen met gescheiden ouders denken en voelen. Je kan deze brief aan je ouders geven. We hebben de brief in meerdere talen.

shutterstock_407850313

Voor de nieuwe partner

Van je vader of moeder

Heeft je vader of moeder een nieuwe vriend of vriendin? Dan kun je deze brief aan hem of haar geven. Zodat zij weten hoe je je voelt. Er staan tips in om het voor jou en hem of haar wat makkelijker te maken.

shutterstock_90149164

Voor je familie & vrienden

Geef hen deze brief

Deze brief is voor alle familie & vrienden van kinderen met gescheiden ouders. "Lieve opa's, oma's, tantes, ooms, neven, nichten, buren en vrienden. We weten dat jullie, er net als wij, niet om hebben gevraagd dat onze ouders gingen scheiden. Maar jullie hebben er net als wij mee te maken..."

shutterstock_703195984

Voor je leraar

Zodat je kan vertellen hoe je je voelt

"Onze ouders zijn gescheiden. Dat valt niet mee en daar hebben we soms best last van. Ook als we op school zitten. Als je thuis steeds geconfronteerd wordt met ouders die ruzie hebben..." De jongeren van Villa Pinedo schreven deze brief gericht aan docenten waarin zij aangeven wat zij fijn hadden gevonden op school tijdens de scheiding van hun ouders.

Pinedo-Samaya-1429

Voor alle gescheiden ouders

Met een kind in groep 8

"Vandaag is een belangrijke dag voor mij. De musical van groep 8. Na deze dag ben ik definitief geen ‘kleintje’ meer, want na de zomer ga ik naar de Middelbare. Ik heb teksten geleerd, dansjes geoefend en kostuums gepast. Ik en er helemaal klaar voor. Ik maak me eigenlijk alleen nog zorgen om 1 ding: jullie."

shutterstock_620083070

Voor alle gescheiden ouders

Met een eindexamenkandidaat

"Vandaag is onze dag. Voor dit moment hebben we jarenlang huiswerk gemaakt, woordjes in ons hoofd gestampt, gezwoegd in een veel te hete gymzaal, uren zenuwachtig bij de telefoon gezeten en eindelijk het verlossende woord gehoord. Geslaagd! Deze dag kan niemand ons meer afpakken. De dag van onze diploma-uitreiking. Of toch wel..."

IMG-20171211-WA0001

Voor alle studenten met gescheiden ouders

Word Online-Buddy!

"Met deze brief willen wij jullie laten weten dat er veel kinderen met gescheiden ouders zijn die steun nodig hebben. Wij zetten onze ervaringen dagelijks in om deze kinderen een steuntje in de rug te bieden. ‘Wij’ zijn de Online-Buddy’s van Villa Pinedo en hebben ook gescheiden ouders. Ook jij kunt met jouw ervaring iets positiefs doen, kinderen steunen in een moeilijke periode. Als jouw ouders ook niet meer samen zijn weet je namelijk als geen ander hoe dat voelt."

Isa las de open brief 'Aan alle gescheiden ouders voor' in de Ziggo Dome aan meer dan 5000 mensen.

*Download the foreign open letters at the buttom of this page*