APP MET EEN BUDDY

Als je ouders uit elkaar gaan of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat! Via onze Villa Pinedo App kun je kletsen met een Online Buddy die zelf ook gescheiden ouders heeft.

Voor kinderen met gescheiden ouders

Wat is een Online Buddy precies?

Heb je behoefte om over de scheiding van je ouders te praten? Bij Villa Pinedo kan dat! Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via onze speciaal ontworpen Villa Pinedo - Buddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die trainingen heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de app vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.

VILLA PINEDO

Dit doet een Online Buddy voor jou

Voor kinderen met gescheiden ouders

Een Buddy luistert naar wat je te vertellen hebt. Een Buddy oordeelt niet, dus je kunt alles zeggen wat je wilt. Je mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan je helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich daardoor goed in jouw situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen met gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Jou helpen met lastige vragen te beantwoorden
Zich in jouw situatie verplaatsen en je advies geven
Naar jou luisteren zodat jij je hart kunt luchten

Na je aanmelding krijg je binnen 3 werkdagen een mail met meer informatie over je Buddy toegestuurd. Daarna kun je met jouw Buddy appen om vragen te stellen, tips te krijgen of om gezellig te kletsen.

Jongen (14) over zijn Buddy:

"Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Online Buddy daarvoor heb."

Nog vragen? Kijk dan eerst hieronder bij de meeste gestelde vragen

Nee, chatten met een Buddy is helemaal gratis. Je kan de App gratis downloaden in de store.

Dit mag je helemaal zelf weten, je kunt zo lang en zo vaak met een Buddy chatten als jij zelf wilt. Daarnaast mag je ook zo veel vragen stellen op het Forum als je zelf wilt.

Je kan alles met je Buddy bespreken. Een Buddy heeft namelijk zelf ook gescheiden ouders en kan zich goed inleven in jouw situatie. Je kan hem daarom altijd vertellen wat jou dwars zit over de scheiding. Maar je kan aan je Buddy ook tips vragen!

Nee dit hoeft niet, je kunt reageren wanneer het jou uitkomt. Wil je op een vast moment chatten? Dan kan je dit met jouw Buddy afspreken!

Ja, al het contact met een Buddy gaat via de onze speciaal ontworpen app: de Villa Pineo - Buddy app. Je mag jouw Buddy niet toevoegen op social media. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jullie gegevens beschermd worden. De app is helemaal veilig en alles wat er in de app gebeurt wordt gemonitord door Villa Pinedo.

Je kan maar met één Buddy tegelijkertijd chatten. Wel kan je altijd op het forum nog vragen stellen aan alle andere Buddy's van Villa Pinedo. 

Jij en jouw Buddy kunnen berichtjes, foto’s en spraakberichten naar elkaar sturen. Daarnaast kan je in de app ook naar de forum pagina op onze website.

Ja dit kan, je mag je altijd weer opnieuw aanmelden als je weer behoefte hebt om met een Buddy te chatten.

Scheiding van je ouders overleefd? Dan ben je ondertussen ervaringsdeskundige. Kinderen die nu in dezelfde situatie zitten als waar jij in gezeten hebt, vinden het fijn om tips en adviezen te krijgen van jou. Of gewoon even hun hart te luchten. Lees op deze pagina alle informatie over het vrijwilligerschap en meld je aan!

Je kan in de Villa Pinedo - Buddy app je account verwijderen door naar de instellingen te gaan en daar te klikken op 'stop met buddy' onder het kopje afmelden. Op onze website heb je ook de mogelijkheid om je gegevens te verwijderen, vul hier het formulier in en wij verwijderen jouw account binnen 3 werkdagen.

Meisje (19) over haar Buddy:

‘’Het is fijn weer even m’n hart te kunnen luchten. De meeste mensen die ik tot nu toe heb gesproken, begrepen het namelijk niet écht. Dan kunnen ze het nog zo lief bedoelen, maar het geeft niet het gevoel dat je begrepen wordt, en dat voelt zo rot. Dankjewel voor al je lieve berichtjes steeds.’’