WORD VRIJWILLIGER BIJ VILLA PINEDO

Scheiding van je ouders overleefd? Wie weet er dan beter hoe het is om gescheiden ouders te hebben dan jij?! Wil jij vrijwilligerswerk doen met kinderen en jongeren? En hen steunen tijdens en na de scheiding van hun ouders? Deel je wijsheid en bied hen een luisterend oor!

Doe iets positiefs met jouw persoonlijke ervaringen

Onze ideale vrijwilliger:

Heeft gescheiden ouders, is tussen de 18 en 30 en wil er zonder oordeel voor een kind met gescheiden ouders zijn. Wil jij, tussen alle dingen die jouw agenda vullen door, tijd maken om te kletsen met een kind als online Buddy? Of wil je jouw persoonlijke ervaringen delen als content maker? Zoek jij een extra uitdaging naast jouw studie of werk? Lees dan verder over de verschillende vrijwilligersrollen bij Villa Pinedo.

VILLA PINEDO

Als vrijwilliger maak jij écht verschil!

Kinderen die in eenzelfde situatie zitten als waar jij in gezeten hebt, vinden het fijn om tips en adviezen te krijgen van jou. Of willen gewoon even hun hart luchten. Als Buddy bied je hen een luisterend oor en beantwoord je hun vragen vanuit jouw eigen ervaringen met de scheiding van je ouders.

Als vrijwilliger kun je je op verschillende manieren inzetten. Je volgt altijd eerst een basisdag. Tijdens deze dag sta je stil bij jouw ervaring en je maakt kennis met alle vrijwilligersrollen binnen Villa Pinedo. Na de basisdag ga je aan de slag met de rol die jou het meest aanspreekt. 

Vrijwilligersrollen

Online Buddy in de chat
In onze speciaal ontwikkelde Villa Pinedo - Buddy App melden kinderen zich aan om voor een langere periode te chatten met een Buddy. Als Buddy word je gekoppeld aan een kind dat ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt als jij.

Geef als Online-Buddy kinderen het gevoel er niet alleen voor te staan! Anytime, anywhere. 

Online-Buddy op het Forum
Er worden dagelijks vragen gesteld door  kinderen over de scheiding van hun ouders op het Forum.

Vanuit je eigen ervaring schrijf je een reactie en deel je jouw tips & tricks. Op die manier bied je kinderen (h)erkenning en een luisterend oor.

 

Spreker
Je gaat naar verschillende podia om bewustwording en gedragsverandering te creëren door jouw persoonlijke ervaringen te delen bij (vooral) volwassenen. Je deelt dus je persoonlijke verhaal aan verschillende doelgroepen die te maken hebben met (complexe) scheidingssituaties. Bijvoorbeeld aan ouders die nu uit elkaar gaan of zijn. Of aan hun netwerk, zoals opa’s, oma’s, familie en vrienden. Aan studenten en beroepskrachten die (gaan) werken met kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Of aan politici en beleidsmakers.

Contentmaker
Je creëert (verschillende vormen van) content vanuit jouw ervaring. Je bent creatief, voelt je thuis in de online wereld en krijgt energie van het maken van content.

Dit kan van alles zijn: foto’s, video’s, statische informatie, verhalen of woordkunst!

Doorgroeien
Zet jij je al een tijd in en wil je doorgroeien in andere vrijwilligersrollen? Bij Villa Pinedo zijn verschillende mogelijkheden. Zoals het worden van een jongerenambassadeur, het oppakken van chats die meer aandacht nodig hebben en het meedoen aan onderzoeken.

Wat bieden we jou?

Villa Pinedo is trots en dankbaar voor de jongeren die zich als vrijwilliger inzetten. Voor je start volg je eerst de basisdag die jou klaarstoomt voor je vrijwilligerswerk. Daarnaast investeren wij graag in jou door je meerdere verdiepende sessies, masterclasses, familieopstellingen en 1-op-1 coaching aan te bieden.

We nodigen elk kwartaal sprekers uit die vertellen over allerlei thema's rondom het onderwerp scheiden, relaties, mindset, gezondheid, geluk, etc. Omdat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat je het maximale uit jezelf kan halen, kan leren én groeien als mens en ervaringsdeskundige.

Enthousiast geworden? Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden om je aan te melden als vrijwilliger? Klik dan op onderstaande button en meld je direct aan. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Heb je nog vragen?

Heb je voordat jij je aanmeldt nog wat vragen? Lees dan eerst nog even onze meest gestelde vragen door!

Behaal je MDT certificaat

Villa Pinedo is een MDT-organisatie. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd en is een programma van het Ministerie van OCW. Dat wij een MDT-organisatie zijn betekent dat alle jongeren die bij ons vrijwilliger worden niet alleen betekenisvol zijn voor anderen, maar ook hun eigen talenten ontwikkelen en andere mensen ontmoeten. En het toffe is dat je aan het eind van jouw ontwikkeltraject een certificaat ontvangt. Dit certificaat geeft een goed beeld van jouw opgedane ervaringen bij Villa Pinedo bij inschrijvingen van nieuwe opleidingen of voor jouw toekomstige werkgever(s).