Deel je wijsheid

Scheiding van je ouders overleefd? Dan ben je ondertussen een ervaringsdeskundige. Kinderen die nu in dezelfde situatie zitten als waar jij in gezeten hebt, vinden het fijn om tips en adviezen te krijgen van jou. Of gewoon even hun hart te luchten. Meld je daarom aan als vrijwilliger.

Dit kan je doen

als vrijwilliger

Buddy in de chat: in de Buddy App word je gekoppeld aan een kind of jongere die voor een langere periode wil chatten met een ervaringsdeskundige jongere zoals jij.
Buddy op het Forum: vanuit je eigen ervaring met de scheiding van je ouders geef je adviezen op het Forum, waar kinderen en jongeren vragen stellen over scheiden.

Je begint als Buddy in de chat en op het Forum, maar kan doorgroeien in verschillende rollen op basis van jouw talenten en interesses. Denk aan spreken of presenteren voor ouders, beroepskrachten en kinderen, of verhalen schrijven voor kinderen met gescheiden ouders.

Trainingen voor vrijwilligers

bij Villa Pinedo

Villa Pinedo is trots en dankbaar voor de jongeren die zich inzetten voor andere kinderen met gescheiden ouders. Daarom investeren wij graag in jou door je meerdere trainingen, masterclasses en inspiratiesessies aan te bieden. We nodigen sprekers uit die vertellen over allerlei thema's rondom het onderwerp scheiden, relaties, mindset, gezondheid, geluk, etc. Omdat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat je het maximale uit jezelf kan halen, kan leren én groeien als mens en ervaringsdeskundige. Bekijk hiernaast een video van één van de trainingen.

Meest gestelde vragen

over vrijwilligerswerk

Ben je enthousiast om vrijwilliger te worden? Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen. Is alles duidelijk? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.