DEEL JE

SCHEIDERVARING,

WORD VRIJWILLIGER

86.000 kinderen krijgen jaarlijks te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Veel kinderen ervaren de scheiding van hun ouders als lastig. Ze hebben behoefte aan tips, adviezen en steun. Of willen gewoon even hun hart luchten. Wie kan dit beter geven dan iemand (18-30 jaar) die zelf gescheiden ouders heeft? Als vrijwilliger bij Villa Pinedo leer je om van je eigen scheidervaring een kracht te maken. Zo zorg je ervoor dat kinderen er niet alleen voor staan tijdens de scheiding van hun ouders.

Een jongen over zijn rol als Buddy:

"Omdat ik bij Villa Pinedo de ruimte krijg om mijn eigen verhaal te verwerken, kan ik het zelf beter een plekje geven. Ik heb het gevoel gekregen dat het oké is om aan de scheiding te denken en dat al mijn gevoelens er mogen zijn. En vervolgens kan ik zélf dat luisterend oor - waar je altijd tegen kan spuien - zijn voor een ander kind. Dat maakt me echt trots op mezelf! Ik haal heel veel kracht uit het helpen van een ander kind."

VANUIT HUIS & EEN ROL DIE BIJ JOU PAST

Bij Villa Pinedo kun je je vrijwilligerswerk veelal vanuit huis doen in een rol die bij jou past. In 2-3 uur per week ga je aan de slag:

  • Als Chat- of Forum-Buddy. Je biedt kinderen een luisterend oor en geeft tips en adviezen.
  • Of als spreker. Je geeft ouders en andere volwassenen inzicht hoe kinderen een scheiding meemaken.
  • Of als contentmaker. Je gaat aan de slag met het maken van content voor Villa Pinedo.
2W6A6387 (2)

Een meisje over de basistraining:

"Ik heb de basistraining als heel fijn ervaren! Het was verhelderend om wat meer informatie te krijgen over wat je bij Villa Pinedo allemaal kunt doen en hoe je dat dan het beste kunt aanpakken. Naast dat het nuttig was, vond ik het vooral ook heel erg fijn. Ik vond het bijzonder om zoveel ervaringen te delen met elkaar, ondanks dat we elkaar pas net kenden. De sfeer vond ik heel prettig en open, waardoor ik het gevoel had dat we alles mochten delen, zonder dat dat moest. Ik ging echt met een blij gevoel en nieuwe inzichten weer naar huis aan het einde van de dag."

BEN JE ENTHOUSIAST?

Yes, leuk! We vertellen graag hoe je je kunt aanmelden, hoe het proces eruit ziet en wat je nog meer kunt verwachten!