ER ZIJN VOOR KINDEREN 

#wedoenhetsamen

Liefdevolle aandacht voor een kind tijdens en na de scheiding

Onze hartenkreet aan volwassenen

Ouders, hun netwerk, nieuwe partners, leerkrachten, (school)maatschappelijk werkers, huisartsen, jongerenwerkers,(jeugd)hulpverleners, mediators, advocaten en rechters: het aantal volwassenen dat betrokken is bij een scheiding is heel groot.

Vanuit Villa Pinedo delen we onze ervaringen met volwassenen. We maken volwassen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen en jongeren tijdens en na een scheiding omgaat. Zodat jij er kunt zijn voor een kind tijdens of na een scheiding. Zodat een kind, kind kan zijn!

pexels-julia-m-cameron-4145348

Voor alle gescheiden ouders

Omdat jij jullie kind zo goed mogelijk wilt begeleiden

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 3 van deze kinderen, ervaart de scheiding van hun ouders als een conflictscheiding. Wij leren je daarom graag kijken door de ogen van je kind, waardoor de negatieve gevolgen van een scheiding voor je kind beperkt worden.

shutterstock_620083070

Aan alle leerkrachten

33% van de kinderen in de klas heeft gescheiden ouders

Het preventief ondersteunen van kinderen en gescheiden ouders voorkomt dat kleine vragen uitgroeien tot ingewikkelde problemen. In samenwerking met zorgprofessionals, gemeenten en instanties worden onze producten en diensten landelijk aangeboden. Lees verder om ons aanbod te bekijken.

pexels-ketut-subiyanto-4350099

Wat jij kunt doen als scheidingsprofessional

Leer ouders kijken door de ogen van hun kind

Het preventief ondersteunen van kinderen en gescheiden ouders voorkomt dat kleine vragen uitgroeien tot ingewikkelde problemen. In samenwerking met zorgprofessionals, gemeenten en instanties worden onze producten en diensten landelijk aangeboden.
Impact maken doen we samen!

Schermafbeelding 2023-09-26 om 15.35.50 kopiëren

Gemeenten aan zet

Beleid voor preventieve jeugdzorg

Het gemeenschappelijke doel van gemeenten en Villa Pinedo: schade door scheiding voorkomen. We gaan voor een verschuiving van focus op enkel complexe scheidingen naar een preventieve aanpak met aanbod voor elke fase van een scheiding met een daling van het beroep op specialistische jeugdzorg en wmo als gevolg.

VILLA PINEDO

Over Villa Pinedo

Visie, missie en methode

Lucht je hart, leeg je hoofd. Stichting Villa Pinedo is er voor alle kinderen en jongeren van wie de ouders uit elkaar gaan of zijn. Onze Online Buddy’s bieden een luisterend oor via de Villa Pinedo App en denken met hen mee vanuit hun eigen ervaringen. Op het Villa Pinedo Forum delen kinderen en jongeren hun gedachten en kletsen ze met elkaar. Onze boeken, Open Brieven, tips, vlogs, blogs, de SCHEID-DOOS en andere producten en tools: ze dragen bij aan gevoel van herkenning, erkenning en hoop.

Wil je meer weten over Villa Pinedo? Bijvoorbeeld hoe we gestart zijn, wat onze visie en missie is en hoe we te werk gaan? Ben je benieuwd naar ons team en bestuur? Lees dan verder.