Het Online-Buddyprogramma

Meer informatie over het Buddyprogramma van Villa Pinedo

Voor kinderen van gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?

Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de MyBuddy App vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.

5.6 Fotografie_MG_9670

Dit doet een Buddy voor jou

Voor kinderen van gescheiden ouders

Een Buddy luistert naar wat je te vertellen hebt. Een Buddy oordeelt niet, dus je kunt alles zeggen wat je wilt. Je mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan je helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen van gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Jou helpen met lastige vragen te beantwoorden
Zich in jouw situatie verplaatsen en je advies geven
Naar jou luisteren zodat jij je hart kunt luchten

Jongen (14) over zijn Buddy:

"Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb."
5.6 Fotografie_MG_9083

Ik wil een Buddy

Praten via de app

Als kind met gescheiden ouders kun je via een speciale app, de Mybuddy App, kletsen met een Buddy. Na je aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd. Daarna kun je jouw Buddy appen om vragen te stellen, tips te krijgen of om gezellig te appen.

Meisje (19) over haar Buddy:

‘’Het is fijn weer even m’n hart te kunnen luchten. De meeste mensen die ik tot nu toe heb gesproken, begrepen het namelijk niet écht. Dan kunnen ze het nog zo lief bedoelen, maar het geeft niet het gevoel dat je begrepen wordt, en dat voelt zo rot. Dankjewel voor al je lieve berichtjes steeds.’’
5.6 Fotografie_MG_8926

Word Buddy

Help kinderen van gescheiden ouders

Ben je minimaal 18 en maximaal 25 jaar én heb je gescheiden ouders? Word dan Buddy bij Villa Pinedo. Met jouw ervaring omtrent de scheiding van je ouders, kun je andere kinderen online ondersteunen bij de scheiding van hun ouders door ze een luisterend oor te bieden!

Buddy Lotte (22) vertelt:

"Ik voel mij na het volgen van deze trainingsdag erg verbonden met jullie allemaal, we kennen elkaar nog maar 1 dag maar het voelt alsof jullie mij al beter kennen dan de mensen die eigenlijk dichtbij mij staan.”
shutterstock_350362652

Bekijk de voorwaarden

Van het Online-Buddyprogramma

Buddy Or (23) vertelt:

"Voor mij is Villa Pinedo een plek, waar je soms met een eenzaam of alleen gevoel komt, maar waar je nooit met hetzelfde gevoel naar huis gaat.”

Meer testimonials van Buddy's en kinderen die een Buddy hebben gehad, vind je hier.

Nog vragen? Kijk dan eerst hieronder bij de meeste gestelde vragen

Beide trainingen duren een dag. In de eerste training geven we je alle informatie die belangrijk is om te weten over Villa Pinedo, het forum en de chat. Daarnaast zullen we elkaar ook op een interactieve manier leren kennen. Doordat je op deze dag jouw ervaringen met de scheiding deelt, krijg je een beeld van je eigen verhaal en jouw thema's rondom de scheiding. Dit is belangrijk zodat je jouw verhaal zo goed mogelijk als ervaringsdeskundige kan inzetten. Voorbeelden van thema's zijn ervaring met stiefouders, (meerdere) verhuizingen, een vechtscheiding e.d. 

De tweede training is een paar maanden nadat je bent gestart als vrijwilliger. Je gaat hier dan ook dieper in op jouw rol binnen Villa Pinedo. Dit is hét moment om te kijken waar je tegenaan loopt en om ervaringen met andere vrijwilligers die je die dag ontmoet uit te wisselen. Verder ga je hier ook weer kijken naar jouw eigen verhaal en hoe je deze kan inzetten.

Voordat je als vrijwilliger kan starten moet je jouw motivatiebrief opsturen. Daarna word je uitgenodigd voor een verplichte training. Aan het einde van deze training krijg je een opdracht mee voor thuis. Wanneer wij na de training contact met jou hebben gehad en wij alles van je binnen hebben, dan kan je starten als vrijwilliger.

Nee er geldt geen opleidingseis. Als vrijwilliger bij Villa Pinedo zet je jouw eigen ervaring in als ervaringsdeskundige met gescheiden ouders. Het is juist belangrijk dat je niet vanuit je rol als professional actief bent, hier moet je rekening mee houden als je wel een sociale opleiding volgt.

Je mag bij Villa Pinedo vrijwilliger worden vanaf 18 jaar. Je kan je tot en met je 25ste aanmelden om vrijwilliger te worden. 

Ben je te oud om vrijwilliger te worden? Dan kan je natuurlijk wel altijd op een andere manier iets voor Villa Pinedo betekenen. Dat kan vooral door binnen jouw netwerk Villa Pinedo te promoten. Misschien heb je wel een broertje/zusje/nichtje of neefje die wel vrijwilliger kan worden. Verder kan je jouw ervaring kwijt op ons forum. Hier stellen kinderen vragen en reageren jongeren, zoals jij, hier op vanuit hun eigen ervaring. Hier vind je een link naar ons forum. En als laatst zijn alle ideeën die jij als kind van gescheiden ouders hebt, welkom. Stuur gerust een mailtje met ideeën, opmerkingen of vragen naar buddy@villapinedo.nl. Mocht je nu nog te jong zijn? Dan kan je ook jouw ervaring kwijt op het forum. Verder hopen wij dat je nog even geduld hebt en jij je aanmeldt als je 18 bent.

Als vrijwilliger verbind jij je voor een jaar aan Villa Pinedo. Dit doe je omdat wij in jou investeren door trainingen en persoonlijke begeleiding aan te bieden en wij de kinderen die zich bij Villa Pinedo aanmelden zekerheid bieden dat er vrijwilligers zijn die voor ze klaar staan.

In principe word je eerst aan maximaal twee kinderen gematcht, zodat je even kunt wennen. Mocht je het leuk vinden om, na een tijdje, met meer kinderen te kletsen, dan kan je dit bij het team van Villa Pinedo aangeven. Je kunt met maximaal vier kinderen tegelijkertijd kletsen.

Op het forum kan je zoveel schrijven als je zelf wilt. Als je het leuk vindt om wat actiever bij het forum te worden betrokken, hebben we ook een forum-groepsapp op WhatsApp. Je wordt dan toegevoegd in een groep met andere vrijwilligers en een eigen forumbegeleider. De forumbegeleider geeft jou dan ook actief feedback op je berichtjes. Ook kun je dan met andere vrijwilligers sparren als je vastloopt. In deze groep geldt een minimum van 4 berichten per maand beantwoorden.

Als vrijwilliger doe je verschillende dingen binnen Villa Pinedo. Je bent ongeveer 4-6 uur per maand bezig met chatten. Dit verschilt echter per kind en hoe actief de kinderen zijn waar je mee kletst. Op het forum ben je ongeveer een half uur per maand kwijt. Echter ligt het aantal uren hier ook aan de hoeveelheid adviezen die je schrijft en de lengte van de adviezen. Je bent als vrijwilliger online actief en ziet kinderen nooit in het echt. 

Nee, je hoeft niet ten alle tijden beschikbaar te zijn. Echter verwachten we wel dat je minimaal een keer per week beschikbaar bent. Het is belangrijk dat wanneer je met een kind aan het chatten bent, je dan wel in staat bent om binnen 24 uur een reactie te geven op het kind. Ook is het belangrijk dat wanneer je een periode minder beschikbaar bent, je dit communiceert met Villa Pinedo en evt. het kind waarmee je chat.

Ja, dit kan zeker! Wij vinden het natuurlijk goed als je vrijwilligerswerk met je studie kan combineren. Echter moet je er rekening mee houden dat wij niet van te voren precies kunnen berekenen hoeveel uur je besteedt aan je vrijwilligerswerk (zie vraag: Hoeveel uur per maand ben ik kwijt aan vrijwilliger zijn?). De twee trainingen die je volgt, 14 uur in totaal, kan je hier sowieso wel bij rekenen.
Belangrijk om je van bewust te zijn is dat wij verwachten dat jij je voor de volle 100% inzet als vrijwilliger bij Villa Pinedo. Je studiepunten behalen is voor ons bijzaak, omdat het steunen van een kind bij Villa Pinedo centraal staat. Lees daarom eerst goed de vacature door en kijk of het zijn van een vrijwilliger bij je past.