Het Online-Buddyprogramma

Meer informatie over het Buddyprogramma van Villa Pinedo

Voor kinderen met gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?

Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de Buddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de Buddy App vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.

4

Dit doet een Buddy voor jou

Voor kinderen met gescheiden ouders

Een Buddy luistert naar wat je te vertellen hebt. Een Buddy oordeelt niet, dus je kunt alles zeggen wat je wilt. Je mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan je helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen met gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Jou helpen met lastige vragen te beantwoorden
Zich in jouw situatie verplaatsen en je advies geven
Naar jou luisteren zodat jij je hart kunt luchten

Jongen (14) over zijn Buddy:

"Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb."
5.6 Fotografie_MG_9083

Ik wil een Buddy

Praten via de app

Als kind met gescheiden ouders kun je via een speciale app, de Buddy App, kletsen met een Buddy. Na je aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd. Daarna kun je jouw Buddy appen om vragen te stellen, tips te krijgen of om gezellig te appen.

Meisje (19) over haar Buddy:

‘’Het is fijn weer even m’n hart te kunnen luchten. De meeste mensen die ik tot nu toe heb gesproken, begrepen het namelijk niet écht. Dan kunnen ze het nog zo lief bedoelen, maar het geeft niet het gevoel dat je begrepen wordt, en dat voelt zo rot. Dankjewel voor al je lieve berichtjes steeds.’’
5.6 Fotografie_MG_8926

Word Buddy

Help kinderen van gescheiden ouders

Ben je minimaal 18 en maximaal 25 jaar én heb je gescheiden ouders? Word dan Buddy bij Villa Pinedo. Met jouw ervaring omtrent de scheiding van je ouders, kun je andere kinderen online ondersteunen bij de scheiding van hun ouders door ze een luisterend oor te bieden!

Buddy Lotte (22) vertelt:

"Ik voel mij na het volgen van deze trainingsdag erg verbonden met jullie allemaal, we kennen elkaar nog maar 1 dag maar het voelt alsof jullie mij al beter kennen dan de mensen die eigenlijk dichtbij mij staan.”
shutterstock_350362652

Bekijk de voorwaarden

Van het Online-Buddyprogramma

Buddy Or (23) vertelt:

"Voor mij is Villa Pinedo een plek, waar je soms met een eenzaam of alleen gevoel komt, maar waar je nooit met hetzelfde gevoel naar huis gaat.”

Meer testimonials van Buddy's en kinderen die een Buddy hebben gehad, vind je hier.