Hier zijn we trots op

Deze momenten zijn bijzonder voor ons

Hier draait het om jou

Van droom tot doel

In de afgelopen jaren heeft Stichting Villa Pinedo meer bereikt dan we ooit durfden te dromen. Op deze pagina een beknopt overzicht van een aantal bijzondere momenten.

Lancering online platform

19 September 2011

Het online platform www.villapinedo.nl wordt gelanceerd. Met de komst van dit platform is er een plek in Nederland waar kinderen en ouders die te maken hebben met echtscheiding ervaringen kunnen uitwisselen.

Schenking Oranje Fonds

2011

Het Oranje Fonds ondersteunt de missie van Villa Pinedo om kinderen en jongeren in echtscheidingssituatie's te helpen via het online platform villpinedo.nl. Deze schenking van € 17.500 wordt in 2011 gegeven voor een periode van 3 jaar.

Brief aan alle gescheiden ouders

14 September 2012

Villa Pinedo lanceert op de Dag van de Scheiding in Nederland, de open brief 'Aan alle gescheiden ouders'. Tijdens de uitzending van Editie NL wordt een deel van de brief voorgelezen.

Lancering boek

13 September 2013

Marsha Pinedo brengt samen met Petra Vollinga het boek 'Aan alle gescheiden ouders' uit. Door het lezen van dit boek leren ouders die te maken hebben met echtscheiding te kijken door de ogen van een kind. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Koningin Maxima.

Bezoek van Koningin Máxima

November 2013

Namens het Oranjefonds kwam Koningin Máxima op bezoek bij Villa Pinedo. Tijdens haar bezoek werd gesproken met een aantal jongeren over de rol die Villa Pinedo speelt bij de verwerking van de scheiding van hun ouders.

RTL Late Night

11 September 2014

Marsha Pinedo, Mark Tuitert (ambassadeur), en een ervaringsdeskundige jongere deden namens alle kinderen van gescheiden ouders in Nederland hun verhaal. "Het kind is vaak de enige die verstandige dingen weet te zeggen. Zet je emoties als ouder zijnde aan de kant en blijf met elkaar praten." (Mark Tuitert)

Paul van Vliet Award

4 November 2014

Villa Pinedo heeft de Paul van Vliet Award gewonnen. Deze prijs, een initiatief van Unicef en de Efteling, werd voor de tweede keer uitgereikt en is bestemd voor organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen.

Boek voor alle scholen in Nederland

9 September 2016

Alle scholen in Nederland hebben het boek 'Aan alle gescheiden ouders' in hun bezit gekregen. Reden hiervoor is dat docenten een grote rol kunnen spelen voor kinderen van gescheiden ouders. Voor docenten is inmiddels door Villa Pinedo ook een speciaal docentenpakket ontwikkeld.

Start Online-Buddyproject

September 2016

Na een aantal maanden voorbereiding wordt het Online-Buddyproject van Villa Pinedo landelijk gestart. Via Villa Pinedo kunnen kinderen van gescheiden ouders - in een lastige periode - een Buddy krijgen: een ervaringsdeskundige jongere die ze via een speciaal ontwikkelde app tips geeft.

Yannick (24) en Thijs (13) zijn het eerste Buddy-koppel. (NRC oktober 2016)

Lancering 'Niet jouw taak' campagne

9 september 2018

Met onze tv-commercial maken we kinderen met gescheiden ouders duidelijk dat zij niet verantwoordelijk hoeven te voelen voor taken die voortvloeien uit de echtscheiding van hun ouders. Taken die niet voor hen bedoeld zijn. Met steun van Branddeli, en meerdere televisiezenders is deze commercial maandenlang te zien geweest (en nog steeds) en heeft duizenden jongeren én ouders per maand naar onze website getrokken.

Commercial groot bereik

December 2016

De commercial 'Niet Jouw Taak' is 2.215 keer uitgezonden op nationale en regionale tv-zenders.

Het doel van de commercial is om kinderen wakker te schudden en duidelijk maken dat ze zich niet verantwoordelijk hoeven te voelen voor de relatie van hun ouders. De ‘taken’ die voortvloeien uit een echtscheiding zijn niet voor hen bedoeld.

Aan ouders met een kind in groep 8

Februari 2017

Na de eerdere succesvolle open brieven, is er nu ook een open brief aan 'Alle gescheiden ouders met een kind in groep 8'. Met deze open brief wil Villa Pinedo aandacht vragen voor de stress die bij een grote groep kinderen met gescheiden ouders komt kijken rondom de eindmusical.

375 kinderen een Buddy

Maart 2017

Sinds de start (September 2016) van het landelijke Online Buddyproject van Villa Pinedo, zijn al 375 kinderen aan een Buddy geholpen.
Een Buddy is een online 'praatmaatje', een ervaringsdeskundige jongere met wie het kind ervaringen uit kan wisselen in een lastige periode.

Community ruim 150 jongeren

April 2017

Bij Villa Pinedo zijn voor alle projecten jongeren (14-26 jaar) actief. Deze jongeren, zelf ook kind van gescheiden ouders, zetten zich vrijwillig in om andere kinderen en ouders die te maken hebben met echtscheiding te helpen. Dit doen zij als Buddy, forumlid, of redactielid (bloggen & vloggen).

Scheiden zonder schade

22 februari 2018

Oud-politicus André Rouvoet overhandigde het rapport 'Scheiden...en de kinderen dan?' aan minister Sander Dekker en aan Villa Pinedo jongere Kyra. Hij onderzocht als voorzitter van het platform ‘Scheiden zonder Schade’ hoe voorkomen kan worden dat kinderen het slachtoffer zijn van ouders die uit elkaar gaan. Zes buddy’s van Villa Pinedo en Marsha Pinedo zijn meerdere keren in gesprek gegaan met Rouvoet en zijn team.

5e druk boek

Maart 2018

De 5e druk van het boek 'Aan alle gescheiden ouders' is uitgebracht. In dit boek laat Marsha Pinedo de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken.

Open brief gedownload

Juli 2017

Bijna 5 jaar na de lancering van de open brief 'Aan alle gescheiden ouders' is de brief wereldwijd 200.000 keer gedownload. De brief is inmiddels in 7 talen vertaald!

Eerste live event met ouders

8 september 2017

Op de dag van de scheiding organiseerde Villa Pinedo een evenement voor gescheiden ouders in de Balie in Amsterdam. Tijdens dit evenement waren ervaringsdeskundige jongeren aan het woord over de scheiding van hun ouders, vertelde Marsha Pinedo over het ontstaan van Villa Pinedo, werd de nieuwe online training voor gescheiden ouders gelanceerd, en stond een team van ervaringsdeskundige jongeren klaar om live vragen van gescheiden ouders te beantwoorden.

1300 kinderen een Buddy

Augustus 2018

Al ruim 1300 kinderen zijn gekoppeld aan een Buddy sinds de start van het Online-Buddyproject in september 2016. In de MyBuddy App wisselen zij door te chatten ervaringen met elkaar uit en de Buddy geeft advies en tips op basis van zijn of haar eigen ervaringen met de scheiding.

Erkend goed doel

1 september 2018

Trots dat Villa Pinedo een Erkend Goed Doel is en het CBF keurmerk heeft ontvangen! Dit betekent dat we bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen. Toezichthouder CBF controleert dit.

Isa leest de open brief voor in Ziggo Dome

9 september 2018

In een overvol Ziggo Dome, leest Isa (18) de open brief van Villa Pinedo voor aan duizenden mensen tijdens het Super Relatieweekend van 365 dagen succesvol. De video is inmiddels ruim 75.000 keer op YouTube bekeken en heeft mer dan 2 miljoen mensen bereikt op social media.

Open brief gedownload

September 2018

De open brief 'Aan alle gescheiden ouders' is inmiddels al meer dan 250.000 keer gedownload. De brief wordt aan ouders gegeven, toegevoegd worden aan het ouderschapsplan of wordt voorgelezen tijdens een rechtszaak tussen ouders.

Community ruim 220 jongeren

Oktober 2018

Bij Villa Pinedo zijn voor alle projecten jongeren (14-26 jaar) actief. Deze jongeren, zelf ook kind van gescheiden ouders, zetten zich vrijwillig in om andere kinderen en ouders die te maken hebben met echtscheiding te helpen. Dit doen zij als Buddy, forumlid, of redactielid (bloggen & vloggen).

Open brief 'Aan alle nieuwe partners van gescheiden ouders'

1 november 2018

In de vandaag gelanceerde open brief 'Aan alle nieuwe partners van gescheiden ouders' vertellen kinderen wat er in hen omgaat als er een nieuwe partner van (één van) hun ouder(s) in hun leven komt.

1500 kinderen een Buddy

4 december 2018

Al 1500 kinderen hebben zich in de afgelopen 2 jaar aangemeld voor een Buddy! Al deze kinderen hebben een luisterend oor gekregen en in de MyBuddy App hun ervaringen kunnen delen met een Buddy. Ook geeft de Buddy hen advies en tips.

Masterclass ouderverstoting

23 april 2019

De allereerste masterclass is georganiseerd voor Buddy’s en hun introducees. Een ervaringsdeskundige volwassene deelde als ervaringsdeskundige zijn verhaal. Daarna belichtte psycholoog Heleen Koppejan het onderwerp vanuit haar rol als expert. Het maakte veel los bij de Buddy’s. 

Engels eBook

6 mei 2019

De Engelse vertaling van het boek, 'To all separated or divorced parents' is verkrijgbaar als eBook. Dit boek is geschreven door Marsha Pinedo en Petra Vollinga en is te bestellen voor €14,99.

Succesvolle trainingen

12 september 2019
Precies 3 jaar geleden is ons Buddyprogramma gestart. Inmiddels zijn er 270 jongeren die zich dagelijks inzetten om andere kinderen met gescheiden ouders te ondersteunen. We zijn enorm trots op al onze vrijwilligers! In deze video hebben we een compilatie gemaakt van een verdiepingstraining voor de Buddy’s die deze zomer verder is doorontwikkeld.

Eerste video Expeditie Scheiding

4 december 2019

We zijn van start gegaan met de eerste aflevering van de serie Expeditie Scheiding op YouTube. In deze aflevering gaat onze reporter Jeen de straat op en vraagt hij de mensen het hemd van het lijf in Arnhem. De aflevering is 20.990 keer bekeken op YouTube.

3469 online trainingen

13 mei 2020

In coronatijd zijn gescheiden ouders meer dan ooit op hun mede-ouder aangewezen, er moet intensiever dan anders worden samengewerkt tussen gescheiden ouders. Om ouders te ondersteunen in deze tijd hebben wij onze online training t.w.v. €97 euro 6 weken lang kosteloos aangeboden. We willen graag ouders een handje helpen om de samenwerking makkelijker te laten verlopen deze periode.

Start Senior Buddy's

15 mei 2020

Het aantal vrijwilligers groeit hard. We willen alle vrijwilligers persoonlijk kunnen begeleiden en ook voldoende aandacht kunnen besteden aan hun eigen ontwikkelingsproces. Daarom zijn 15 vrijwilligers gestart als de eerste Senior Buddy's. We bieden hen een leiderschapstraject aan gericht op persoonlijke ontwikkeling en coachingsvaardigheden. Senior Buddy’s begeleiden 15 jongere Buddy's uit hun regio. 

3500 kinderen een Buddy

23 mei 2020

Al 3500 kinderen hebben zich sinds september 2016 aangemeld voor een Buddy! Al deze kinderen hebben een luisterend oor gekregen en in de MyBuddy App hun ervaringen kunnen delen met een Buddy. Ook geeft de Buddy hen advies en tips.

Grote Appeltje van Oranje

9 juli 2020

Wat een bijzondere dag, het grote Appeltje van Oranje gewonnen! Koningin Máxima koos zelf de winnaar van het grote Appeltje (voor het initiatief dat het meest opvalt) uit en dat is Villa Pinedo geworden. Een hele mooie prijs t.w.v. €15.000 die wij te danken hebben aan alle 360 vrijwilligers die als Buddy kinderen met gescheiden ouders steunen en hen een luisterend oor bieden.

Boeklancering 'Je hoeft 't niet alleen te doen'

18 mei 2021

Dit is een buddy in boekvorm voor alle kinderen met gescheiden ouders. Dit creatieve boek laat kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn en dat ze het niet alleen hoeven te doen. Het staat vol verhalen en ervaringen van anderen waar kinderen van 9 tot 16 jaar uit kunnen halen wat voor hen waardevol en belangrijk is. Het is een eerlijk, open, veilig en kleurrijk boek dat hoop en lucht geeft.

Vraag Maar! gesprekskaarten

10 september 2021

In samenwerking met Elma van Vliet ontwikkelden wij dit spel. Bij Vraag Maar! draait het niet om winnen, maar om dingen over elkaar ontdekken en samen tijd doorbrengen. Door de toegankelijke vragen praten ouders op een open manier met hun kind over de scheiding en alles wat daarmee te maken heeft.

Lancering nieuwe Villa Pinedo - Buddy App

1 oktober 2021

In oktober 2021 lanceerden wij onze vernieuwde Villa Pinedo - Buddy App. Deze app heeft meer dan alleen een nieuw ‘jasje’ gekregen. Door het gebruik van nieuwe technologie is de app sneller, gebruiksvriendelijker en biedt het een stuk meer mogelijkheden.

Open brief 'Aan alle gescheiden ouders met wie wij het contact (even) zijn verloren'

9 september 2022

Jaarlijks verliezen ongeveer 16.000 kinderen het contact met één van hun ouders. Contactverlies na een scheiding kenmerkt zich door het feit dat het áltijd anders is. Alle kinderen verdienen het dat hun verhaal (h)erkend en gehoord wordt. Daarom deelt Villa Pinedo deze open brief. Geschreven door jongeren die dit zelf hebben meegemaakt en daar nu op terugkijken.

Vrijwilligersdag 'Welcome to the Villa'

10 september 2022

In 2022 was het dan eindelijk zo ver: onze allereerste vrijwilligersdag! Bij de Tuinen van West in Amsterdam organiseerden we het ‘Welcome to the Villa’-festival. De hele dag zon, 100 vrijwilligers met hun +1, genieten, ontdekken, inspireren en dansen. Het was één groot feest!