VOOR ALLE GESCHEIDEN OUDERS

Om je kind zo goed mogelijk te steunen geven wij jou een kijkje in het hoofd en hart van kinderen.
Lees de verschillende verhalen van onze jongeren en schaf onze producten aan. #jehoefthetnietalleentedoen

Als ouder maak je hét verschil

Kijk door de ogen van je kind

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 3 van deze kinderen, ervaart de scheiding van hun ouders als een conflictscheiding. Een ervaring waarvan je hoopt dat je kind dit niet door zal maken. Wij leren je daarom graag kijken door de ogen van je kind. Iedere situatie is uniek, daarom delen wij verschillende verhalen.

Online training2

Volg de online training

Door kinderen en jongeren, voor ouders

Wil jij leren hoe je pijn als gevolg van de scheiding voor jullie kind kan beperken? Dat kan met behulp van deze online training die bestaat uit 6 modules. De eerste module met tips en oefeningen t.w.v. €19 geven wij jou graag cadeau. Je leert kijken door de ogen van je kind met behulp van deze training waar o.a. 14 kinderen met gescheiden ouders aan het woord zijn en hun ervaring delen.

pexels-ketut-subiyanto-4350099

Stel je vraag

Aan jongeren met gescheiden ouders

Op ons forum hebben al meer dan 1600 gescheiden ouders vragen gesteld aan het jongerenteam van Villa Pinedo. Zij delen hun ervaring met de scheiding en geven tips. Ook jij kunt een vraag stellen aan de jongeren. Let er bij het schrijven wel op dat de jongeren alleen kunnen adviseren op vragen met betrekking tot het kind.

Aan alle gescheiden ouders

Lees de open brief

Aan alle gescheiden ouders

Speciaal voor jou als (bijna) gescheiden ouder hebben de jongeren van Villa Pinedo brieven geschreven. Brieven die jou meenemen in de emoties en de ervaringen van kinderen met gescheiden ouders, zodat jij een kijkje krijgt in hun hoofd en hart.

De brieven hebben we in verschillende thema's, zoals een brief aan alle nieuwe partners, alle volwassene maar ook een brief aan ouders met een kind in groep 8.

Ouder kind contract_papa, mama en mij

Ouder-kind contract

Aan alle gescheiden ouders

Het Ouder-Kind contract is speciaal voor jullie als ouders samen met jullie kind. Gebruik het contract na het moment dat jullie je kind(eren) vertellen dat jullie gaan scheiden. Je kunt het contract ook gebruiken als jullie al langere tijd uit elkaar zijn. Het is nooit te laat.
Het contract is er voor een kind en zijn of haar ouders, papa en mama, twee mama's of twee papa's.

Webshop

Alle producten in onze online winkel hebben als doel kinderen te ondersteunen voor, tijdens en na de scheiding. Onderstaand geven we vast een voorproefje.

Je kunt bij Villa Pinedo ook posters, flyers, folders, of roll-up banners bestellen met informatie over onze stichting en het Buddyprogramma. Ook kun je de geprinte versie van de open brief bestellen. Naast het boek 'Je hoeft het niet alleen te doen', vind je het boek 'Aan alle gescheiden ouders'.

Omslag Pinedo & Vollinga 3D

Boek 'Aan alle gescheiden ouders'

Marsha Pinedo laat in dit boek kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Deze kinderen openen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt.

Vraag maar spel

Spel ‘Vraag maar!’

In samenwerking met Elma van Vliet

Dingen over elkaar ontdekken en samen tijd doorbrengen: dat is 'Vraag-maar'. Door de toegankelijke vragen praat je als ouder op een open manier met je kind over de scheiding en alles wat daarmee te maken heeft. Is een vraag even te moeilijk of loopt het gesprek niet? Dan is er een stopkaart voor een time-out.

Scheiddoos websize

SCHEID-DOOS

NIEUW!

Een doos speciaal voor jou, omdat je ouders uit elkaar gaan of al (een tijdje) zijn. De doos zit vol met spullen om te (over)leven met gescheiden ouders. Want #jehoefthetnietalleentedoen.

Ook allebei je ouders zijn geholpen met de inhoud van de doos. Het helpt hen te weten wat er in jouw hoofd en hart omgaat!

Online training

Blogs en vlogs

Door kinderen met gescheiden ouders

Wat gaat er om in de gedachten van kinderen met gescheiden ouders? Hoe ervaren zij de scheiding en de situatie erna en hoe gaan zij met de situatie om? Ons blogteam van jongeren met gescheiden ouders schrijft speciaal voor jou.

Gebroken hart papiertje

(Tijdelijk) geen contact

Met je kind

Naar schatting heeft 20% van de kinderen (tijdelijk) geen contact meer met een van de ouders. De reden voor het contactverlies kan verschillende oorzaken hebben. Ouderverstoting kan een oorzaak zijn, dit hoeft niet. Graag geven we je meer informatie over ouderverstoting. Het is een complex onderwerp waar veel over geschreven is.

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates!