Aan alle gescheiden ouders

Omdat jij je kind zo goed mogelijk wilt begeleiden

Hier draait het om de kinderen

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. 1 op de 3 van deze kinderen, ervaren de scheiding van hun ouders als een vechtscheiding. Een ervaring waarvan je hoopt dat je kind dit niet door zal maken. Wij leren je daarom graag kijken door de ogen van je kind, waardoor de gevolgen van een scheiding voor je kind beperkt worden.

Kijk door de ogen van je kind

En bekijk onze online training

Niet omdat je het fout doet, maar omdat je het altijd (nog) beter wilt doen. Je leert kijken door de ogen van je kind met behulp van onze online training waar o.a. 14 kinderen van gescheiden ouders aan het woord zijn en hun ervaring delen. Bekijk hiernaast de video over de online training.

shutterstock_703195984

Stel je vraag

Op ons forum

Op ons forum kun jij als gescheiden ouder vragen stellen aan het Villa Pinedo jongerenteam. Dit zijn allemaal kinderen met gescheiden ouders die jou advies geven vanuit de ervaring die zij zelf hebben rondom de scheiding van hun ouders.

shutterstock_620083070

Open brieven

Speciaal voor gescheiden ouders

Speciaal voor jou als (bijna) gescheiden ouder hebben onze jongeren brieven geschreven. Brieven die jou mee nemen in de emoties en de ervaringen van kinderen met gescheiden ouders, zodat jij blijft kijken door de ogen van je kind.

Omslag Pinedo & Vollinga-ogen

Boek

Aan alle gescheiden ouders

Marsha laat in dit boek kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Deze kinderen openen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt.

Blog

Blogs en vlogs

Door kinderen met gescheiden ouders

Wat gaat er om in de gedachten van kinderen van gescheiden ouders? Hoe ervaren zij de scheiding en de situatie erna en hoe gaan zij met de situatie om? Ons blogteam van jongeren van gescheiden ouders schrijft speciaal voor jou.

Prof. Dr. Catrin Finkenauer

"De cijfers van het onderzoek naar de effectiviteit van het Buddyprogramma laten duidelijk zien dat het Buddyprogramma steun en toeverlaat biedt aan jongeren op het moment dat ze het nodig hebben; dat kan tijdens de scheiding zijn of vaak nog jaren daarna. Meer nog: de cijfers laten ook zien dat jongeren die het moeilijk hebben Villa Pinedo weten te vinden en dat is echt fantastisch."

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates!