Voor alle gescheiden ouders

Omdat jij jullie kind zo goed mogelijk wilt begeleiden

Hier draait het om de kinderen

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 3 van deze kinderen, ervaart de scheiding van hun ouders als een conflictscheiding. Een ervaring waarvan je hoopt dat je kind dit niet door zal maken. Wij leren je daarom graag kijken door de ogen van je kind, waardoor de negatieve gevolgen van een scheiding voor je kind beperkt worden.

Kijk door de ogen van je kind

En volg onze online training

Wil jij leren hoe je pijn als gevolg van de scheiding voor jullie kind kan beperken? Dat kan met behulp van deze online training die bestaat uit 6 modules. De eerste module met tips en oefeningen t.w.v. €19 geven wij jou graag cadeau. Je leert kijken door de ogen van je kind met behulp van deze training waar o.a. 14 kinderen met gescheiden ouders aan het woord zijn en hun ervaring delen.

shutterstock_703195984

Lees vragen en adviezen

Op ons forum

Op ons forum hebben meer dan 1600 gescheiden ouders vragen gesteld aan het Villa Pinedo jongerenteam. Dit zijn allemaal jongeren met gescheiden ouders die advies geven vanuit de ervaring die zij zelf hebben rondom de scheiding van hun ouders.

shutterstock_620083070

Open brieven

Speciaal voor gescheiden ouders

Speciaal voor jou als (bijna) gescheiden ouder hebben de jongeren van Villa Pinedo brieven geschreven. Brieven die jou meenemen in de emoties en de ervaringen van kinderen met gescheiden ouders, zodat jij een kijkje krijgt in hun hoofd en hart.

Omslag Pinedo & Vollinga-ogen

Boek

Aan alle gescheiden ouders

Marsha Pinedo laat in dit boek kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Deze kinderen openen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt.

Kaarten Vraag Maar!

Spel ‘Vraag maar!’

In samenwerking met Elma van Vliet

Bij Vraag Maar! draait het niet om winnen, maar om dingen over elkaar ontdekken en samen tijd doorbrengen. Door de toegankelijke vragen praat je als ouder op een open manier met je kind over de scheiding en alles wat daarmee te maken heeft. Het spel heeft vragen als: praat jij wel eens met iemand over de scheiding? En: welke twee tips heb jij voor ouders die gaan scheiden? Het spel helpt om meer begrip voor elkaar te krijgen en de veranderingen een plekje te geven. Is een vraag even te moeilijk of loopt het gesprek niet? Dan is er een stopkaart voor een time-out.

contract 5

Ouder-kind contract

Afspraken tussen jullie en jullie kind

Het Ouder-Kind contract is speciaal voor jullie als ouders samen met jullie kind. Gebruik het contract na het moment dat jullie je kind(eren) vertellen dat jullie gaan scheiden. Je kunt het contract ook gebruiken als jullie al langere tijd uit elkaar zijn. Het is nooit te laat.

Blog

Blogs en vlogs

Door kinderen met gescheiden ouders

Wat gaat er om in de gedachten van kinderen met gescheiden ouders? Hoe ervaren zij de scheiding en de situatie erna en hoe gaan zij met de situatie om? Ons blogteam van jongeren met gescheiden ouders schrijft speciaal voor jou.

Villa-Pinedo-webshop-flyers-1020x680

Webshop

Met informatiematerialen

Je kunt bij ons posters, flyers, folders, of roll-up banners bestellen met informatie over Villa Pinedo, ons Buddyprogramma of de open brief. Ook producten zoals de Vraag Maar! kaarten en boeken zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Omslag Pinedo & Vollinga-ogen

(Tijdelijk) geen contact

Met je kind

Naar schatting heeft 20% van de kinderen (tijdelijk) geen contact meer met een van de ouders. De reden voor het contactverlies kan verschillende oorzaken hebben. Ouderverstoting kan een oorzaak zijn, dit hoeft niet. Graag geven we je meer informatie over ouderverstoting. Het is een complex onderwerp waar veel over geschreven is.

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates!