Interview met Buddy Michelle (24)

Amber
18 nov 2021

Onze Buddy Michelle (24) vertelt in dit interview meer over haar ervaringen met gescheiden ouders en hoe het is om Buddy te zijn bij Villa Pinedo.

Hoe heet je, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Michelle en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in Nieuw-Vennep en vervolgens verhuisd naar Hoofddorp, hier woon ik vanaf mijn 12e. In het dagelijkse leven ben ik naast mijn werk regelmatig te vinden bij mijn vriend, vriendinnen en familie. Daarnaast probeer ik een feestje van het leven te maken door veel leuke dingen te ondernemen én ben ik Buddy bij Villa Pinedo, een stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Wat is een Buddy van Villa Pinedo precies en voor wie is het?

Buddy’s zijn jongeren tussen de 18 en 26 jaar die ook gescheiden ouders hebben en daarom heel goed tips en advies kunnen geven aan andere kinderen met gescheiden ouders. Via de app van Villa Pinedo kunnen zij met al hun vragen, lastige dingen, maar ook leuke dingen bij een Buddy terecht. Ze spreken nooit in het echt af.

Je kan een Buddy aanvragen als je tussen de 10 en 23 bent en voor een tijdje met iemand wil praten. Hoe lang dat precies is, bepaal jij helemaal zelf!

 

Dus jij hebt ook gescheiden ouders?
Ja en het begin had ik het daar best moeilijk mee. Op mijn 11e vertelde mijn ouders dat ze zouden gaan scheiden.

Het idee dat mijn ouders niet meer bij elkaar wilden zijn en dat ons gezin uiteen zou vallen, maakte me angstig. Wat zou dit allemaal betekenen voor mijn leven?

Het lastigste aan de scheiding vond ik dat mijn ouders steeds minder goed met elkaar konden opschieten. Ik heb gelukkig veel gehad aan vriendinnen en familie in de tijd dat mijn ouders uit elkaar gingen. Vooral op de middelbare school waren er veel kinderen waarvan hun ouders ook niet meer samen waren. Het idee dat ik niet de enige was vond ik fijn, maar iedere situatie is weer anders. Soms voelde het daardoor alsof ik de enige was die dit zo meemaakte, ook al was ik dat niet. Ik denk dat het contact hebben met een Buddy daarom heel fijn kan zijn!

Waarom ben je Buddy geworden bij Villa Pinedo?

Ondanks dat ik dus veel lieve mensen om mij heen had die voor mij klaar stonden, waren er maar weinig die een soortgelijke situatie hadden meegemaakt en mij écht begrepen. Dit is de reden dat ik mij heb aangemeld om Buddy te worden. Daarnaast vind ik het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden aan anderen. Ik hoop met mijn ervaring iemand anders het gevoel te geven dat ik ze echt begrijp en mogelijk zelfs wat tips of advies te geven waar ze iets aan hebben.

Als ik de kans had om vroeger ook met een Buddy te praten had ik dat zeker gedaan!

Wat is jouw tip aan andere kinderen met gescheiden ouders?

Praat over je gevoelens met mensen in je omgeving die je vertrouwt. Dit kan iedereen zijn; je docent, een familielid, vrienden of misschien wel je buurvrouw/buurman. Mocht je het idee hebben dat je naar niemand toe kan, of heb je het idee dat iemand je toch niet helemaal begrijpt? Meld je dan aan bij Villa Pinedo om te kletsen met een Buddy. Want je hoeft dit niet alleen te doen!

Je kan je heel makkelijk aanmelden door de Villa Pinedo – Buddy App te downloaden op je telefoon, het kan anoniem en je hebt geen toestemming van je ouders nodig. Dus niemand hoeft het te weten, als je dat niet fijn vindt. Of kijk eerst nog even op onze website: www.villapinedo.nl als je dat fijner vindt.

Wie weet tot snel! Liefs, Michelle