Buddy in het zonnetje: Kelsey (24)

Amber
01 nov 2021

In deze serie blogs, zetten wij onze Buddy’s in het zonnetje! Waarom? Omdat wij trots en dankbaar zijn dat zij dagelijks hun eigen ervaring met gescheiden ouders in zetten om andere kinderen met gescheiden ouders te steunen. Ben jij benieuwd wie deze Buddy’s zijn? Lees dit interview met Buddy Kelsey!

Hey jij, wie ben jij?

Mijn naam is Kelsey! Ik ben 24 jaar en ik kom uit Leiden!

En hoe ben jij bij Villa Pinedo terecht gekomen?

Vorig jaar tijdens de lockdown kwam ik Villa Pinedo tegen in een reclame op tv. Ik dacht gelijk: dat is iets voor mij! Ik heb zelf namelijk echt wel eens moeite gehad met de scheiding van mijn ouders en had daarbij geen hulp. Hoe fijn is het dan als ik iemand anders kan helpen met de scheiding van zijn/haar ouders!?

Een van de mooiste complimentjes die ik heb gehad bij Villa Pinedo is dat alles met mij gedeeld kan worden! Dat is zo fijn om te horen!

Hoe oud was jij toen jouw ouders gingen scheiden?

Ik was zelf twee jaar toen mijn ouders uit elkaar gingen. Daar heb ik nooit echt iets van gemerkt. Ik was nog super klein en eigenlijk was ik niet anders gewend dan dat ik twee huizen had, twee keer op vakantie ging en ik vierde twee keer mijn verjaardag. Dat klinkt best goed toch?

Later kreeg ik toch een andere kijk op de scheiding.

Terwijl ik als klein kind echt een papa’s kindje was, veranderde dit toen ik ouder werd. Doordat ik mijn hele jeugd bij mijn moeder gewoond heb en ik mijn vader daardoor maar weinig zag, merkte ik op latere leeftijd dat de band met mijn vader eigenlijk niet zo goed was. Mijn vader was vooral degene waarmee ik leuke dingen deed in het weekend, terwijl ik bij mijn moeder echt een thuis had.

Inmiddels heb ik geen contact meer met mijn vader en dat is helemaal geen makkelijke keuze geweest, maar achteraf ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt. Omdat ik nu voor mijzelf kies, heb ik veel van mijn verdriet en boosheid achter me kunnen laten en dat geeft heel veel rust.

Wat heb jij geleerd van de scheiding van jouw ouders?

Ik heb geleerd dat alleen ik weet wat goed voor mij is. Ik heb vaak geluisterd naar de mening van anderen zonder ook maar te kijken naar wat ik zelf wil. Het is helemaal niet raar om geen contact te hebben met een ouder, maar leuk is het ook zeker niet! Zolang je achter je eigen keuze staat en luistert naar je hart, dan komt alles uiteindelijk goed!

Heb jij gescheiden ouders? En weet je het soms even niet meer? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Er is altijd iemand die naar jou wilt luisteren. Een Buddy is er speciaal voor jou en herkent de situatie waar jij in zit. Bij Villa Pinedo kun je chatten met een Buddy. Ook kun je vragen stellen aan Buddy’s op de website