Mijn wonderdroom

Sandhia
29 mrt 2018

Pas geleden werd mij iets gevraagd: Je wordt morgenochtend wakker en je hebt vannacht een droom gehad. In deze droom heeft zich een wonder afgespeeld. Een wonder dat ervoor heeft gezorgd dat al jouw zorgen en problemen weg zullen zijn als je wakker wordt. Welke zorgen en problemen zouden er voor jou verdwenen zijn?

Deze vraag zette mij erg aan het denken. Mijn wonderdroom, wat zou er voor mij veranderen? Ik kon hier niet meteen op antwoorden. De eerste gedachte die opkwam ging over mijn ouders, dat ze niet gescheiden zouden zijn en we nog een gelukkig gezin zouden zijn. Ondanks dat dit het eerste was waar ik aan dacht, kon ik niet goed plaatsen wat er precies nu in mijn leven zou veranderen als mijn ouders niet gescheiden waren.

Na een tijdje kwam alles ineens naar boven. Als mama en papa niet gescheiden waren, was ik nu nog steeds een onzeker, bang en angstig kind. Als wij nog als gezin bij elkaar zouden wonen, waren er nu nog steeds elk weekend ruzies en zouden mama en papa elkaar nog steeds niet kunnen uitstaan. Maar ook, als zij nog samen waren, zouden we elk jaar op vakantie gaan en zouden ze er allebei op mijn verjaardag zijn. Het waren gemengde gevoelens die naar boven kwamen.

Wel weet ik hierdoor zeker dat de nadelen van het samenzijn van mijn ouders zwaarder wegen in mijn leven dat de voordelen. Mijn wonderdroom zou er niet voor moeten zorgen dat mama en papa weer bij elkaar zouden zijn. Mijn wonderdroom zou zijn dat ik de leuke dingen met mama én papa apart kan doen zonder dat zij persé bij elkaar hoeven te zijn. En het mooiste van alles is dat ik hier zelf voor kan zorgen!

Sandhia (22)