Stiefouderdag – “Stiefouders? Noem het bonusouders!”

Villa Pinedo
14 okt 2018

Vaak krijg ik de vraag: is dat jouw stiefvader/moeder? Mijn standaardantwoord is nee. Ik noem het liever mijn bonusouders. Elf jaar geleden ontmoette ik voor het eerst mijn bonusmoeder en zeven jaar geleden mijn bonusvader. In het begin is het altijd wennen om de nieuwe partner van je ouder te leren kennen, maar binnen een korte tijd heb ik met beiden een goede band opgebouwd.

Mijn bonusmoeder is er altijd voor ons. Als ik iets liever niet bespreek met mijn vader of mijn moeder, kan ik naar haar toe gaan.

Ook met mijn bonusvader kreeg ik al gauw een goede band. Van samen shoppen tot aan samen drinken, ook met hem deel ik heel veel.

Aan het woord ‘stiefouders’ zit een negatieve lading en ik wil graag met mijn verhaal laten zien dat bonusouders ook positief kunnen zijn.

Lieve bonusouders, ik ben blij dat ik jullie in mijn leven heb!

Veronique (19)

Zin in nog zo’n mooi verhaal, lees dan de verhalen van Daphne, Kaylee en Mandy.