Nieuw programma SBS6: ‘Het is wel je kind’

17 apr 2014

Het is fijn om te zien dat ook de grote media waarde hechten aan de positie van kinderen bij (v)echtscheidingen. Vanaf 12 mei komt SBS6 met het nieuwe programma ‘Het is wel je kind’, gepresenteerd door Ton van Royen. In dit programma probeert Ton het contact te herstellen tussen gescheiden ouders en hun kinderen. Per jaar eindigen zo’n drieduizend scheidingen in een vechtscheiding, waarbij kinderen vaak de dupe zijn. Iedereen is wel van mening dat het belang van het kind belangrijk is, maar in de realiteit blijkt vaak dat ouders dit belang niet altijd voorop stellen.
 Het programma helpt de vader of moeder die hun ex-partner meer wil betrekken bij de opvoeding van de kinderen. Het gebeurt steeds vaker dat er geen kinderalimentatie wordt betaald, terwijl de rechter dat wel heeft bepaald. Presentator Ton confronteert de nalatige ex-partner met zijn of haar gebrek aan verantwoordelijkheid. Hij staat er niet alleen voor, maar heeft een team van juridische specialisten en psychologen achter zich staan. Het uiteindelijke doel is om de situatie voor de kinderen beter te maken, wat alleen bereikt kan worden om na de echtscheiding vrede te kunnen sluiten met je ex-partner.

SBS6 geeft alvast een tipje van de sluier. In de eerste aflevering krijgen we Bianca en Roy te zien, die al jarenlang verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Roy hoeft van de rechter geen alimentatie te betalen, maar Bianca is het daar niet mee eens. Zij is namelijk van mening dat haar ex dit moeiteloos kan betalen, aangezien hij een opkomend artiest is. De kinderen zitten klem tussen het geruzie van de ouders. Zij willen graag hun vader zien, maar dit mag niet van Bianca omdat zij boos is op Roy. Ton doet een aantal pogingen om de ouders weer met elkaar om de tafel te krijgen, wat hem ook nog eens lukt. Voor het eerst in zeven jaar gaan ze met elkaar in gesprek.

Maar ook het verhaal van Petra komt langs in de uitzending. Petra had ooit een jetset leven in Marbella, Zuid-Spanje. Maar haar relatie met ondernemer Wil liep stuk en ze besloot terug te gaan nar Nederland. Nu moet ze, samen met haar 14-jarige zoon Nick, rond zien te komen van een bijstandsuitkering. Haar ex betaalt geen alimentatie en heeft maar heel af en toe contact met zijn zoon. En dat terwijl hij nog altijd een luxe leven lijkt te leiden. Ton reist samen met Nick naar Spanje en confronteert vader Wil hiermee.

Het programma wordt geproduceerd door Eyeworks en is vanaf 12 mei om 20:30 te zien op SBS6. Wij van Villa Pinedo zijn ontzettend benieuwd naar dit programma, aangezien wij altijd bezig zijn met dit thema.