Stiefouderdag – ‘’Mijn lieve bonus-papa!’’

Villa Pinedo
10 okt 2019

Allereerst wil ik je bedanken! Bedanken voor wie je bent en wie je voor mama bent. Maar bovenal bedanken voor wie je voor mij bent.

‘Leuke kennismaking’
Je kwam in mijn leven als “de vriend van mama” en werd daarna al snel haar man. En heel eerlijk, ik had geen betere bonus-papa durven wensen! Om bij het begin te beginnen: Weet je nog, het moment dat we gingen kennismaken? We hebben een tompouce gegeten bij de Hema en elkaar op een rustige manier leren kennen. Taart en kinderen is een goeie combi 😉 het was een ontspannen en leuke middag! Dat is een middag die ik niet snel meer vergeet.

‘Een voorbeeld bonus-papa’
Je bent in een groot deel van ons leven geweest en zal dat ook blijven.

Het voelt als vertrouwd, een veilige plek. Bij jou kan ik mijn verhaal kwijt, mooie momenten met je delen, lachen, huilen (ook van het lachen) en ik kan je alles vragen. Jij zal er altijd zijn voor mij. Jij helpt mij de persoon te worden die ik graag wil worden.

Je was er dan wel niet tijdens de geboorte, maar soms voelt het alsof we elkaar al mijn hele leven kennen. Samen met mama heb je ons voor een groot deel opgevoed. Dank je wel daarvoor. Je bent een wijze, slimme en handig man. Je hebt geduld, je bent grappig en lief. Een voorbeeld bonus-papa.

Onwijs blij met jou’
Soms is het ook niet makkelijk, dat snappen we best. Als we eens boos zijn of onze dag niet hebben. Maar ook dan ben je er en sta je als een huis. Het lijkt me ook best een beetje gek voor jou hoor, eerst trouw je met een vrouw en daarna word je ook in één keer bonus-papa over 3 kinderen, trekken ze bij je in en heb je ook nog een stukje verantwoordelijkheid voor de opvoeding. Maar dit heb je echt onwijs goed gedaan! Ik ben blij met jou als mijn bonus-papa! Zo’n bonus-papa als jij, gun ik iedereen.

Jij bent degene die van mij houdt alsof ik je eigen kind ben!

Jij laat zien dat liefde belangrijker is dan een bloedband. Liefde verbindt!

Bonus-papa, bedankt voor wie jij bent voor mij!

Vaya (19)

Zin in nog zo’n mooi verhaal, lees dan de verhalen van Daphne, Kaylee en Mandy.