Rust & ruimte

Villa Pinedo
25 aug 2015

De zomervakantie zit er weer op en de meeste gezinnen zijn op vakantie geweest. Zo ook ik. Met mijn vader ging ik, net als vorig jaar, naar Italië. Mijn vader heeft een vriendin met twee kinderen. Het is lekker druk, want ik heb ook een zusje en we zijn dan dus met z’n zessen. Dat is vaak gezellig, want we kunnen het goed met elkaar vinden. Maar na verloop van tijd beginnen er ook ergernissen te ontstaan. Dat hoort erbij, maar het is wel irritant.

Thuis heb ik altijd een eigen kamer en een plek waar ik mij terug kan trekken als het mij even te druk wordt (en met nog drie andere kinderen is dat best vaak). Als je op vakantie bent heb je dat niet. Je zit drie weken lang met elkaar opgescheept. De enige plek waar ik me dan kan terugtrekken (als het grote gezin mij even te druk wordt) zijn mijn vrienden. Maar die optie valt ook weg als je kleinere zusje ook met die vrienden omgaat. Dus dan is er geen plek meer waar je heen kunt om je even terug te trekken uit het gezin.

Wat is nu mijn punt met dit verhaal? Hoe gezellig en leuk de nieuwe familie ook is, soms heb ik gewoon even ruimte nodig. Dus mijn tip aan ouders (gescheiden of niet) die met een groot gezin op vakantie gaan, gaan samenwonen (want dat is nu ook aan het gebeuren sinds ik weer terug ben in Nederland): geef je kind een beetje ruimte. Want soms hebben we gewoon even een momentje voor onszelf nodig om tot rust te komen, anders worden we gek!

Robin (16)