Stiefouderdag – ‘’Blij dat jij er bent!’’

Villa Pinedo
10 okt 2019

Stiefouderdag. Een dag waar ik nooit bij stil had gestaan voordat ik buddy werd bij Villa Pinedo. Maar het is een goed moment om even stil te staan bij mijn stiefmoeder. Stiefmoeder. Wat een naar woord eigenlijk, het klinkt zo negatief. En in mijn geval is dat geheel onterecht.

‘Het zat gelijk goed’
Ik weet de eerste keer dat ik Eef ontmoette nog heel goed. Ik vond haar gelijk leuk, en dat was nogal een opluchting want hiervoor had ik een stiefmoeder waar ik echt niet mee kon opschieten. Die avond was ik dus onwijs blij. Vanaf het eerste moment zat het goed.

‘Een warm thuis’
Ik zag Eef steeds vaker en langzaamaan bouwden Eef en ik een goede band op. Eerst zag ik haar om het weekend, maar we deden steeds meer leuke dingen. Van met z’n tweeën wijntjes drinken tot een weekend naar Londen met z’n drieën, of gewoon samen een filmpje kijken. Eerst had ik dus een stiefmoeder waar ik het niet mee kon vinden, waardoor ik het soms niet fijn vond om thuis te zijn bij mijn vader. Door Eef werd het bij mijn vader eindelijk een thuis waar ik me door iedereen welkom voelde. Ik zag, en zie nog steeds, hoe gelukkig Eef en mijn vader elkaar maken, en daar word ik weer heel blij van.

Lieve Eef, ik wil je onwijs bedanken voor alles. Dat je mijn vader zo gelukkig maakt, en dat je mij daarmee ook heel blij maakt. Maar ook dat je er bent op alle belangrijke momenten, en dat dat vanzelfsprekend is. Dat jij als echte familie voelt. Lieve Eef, wat ben ik blij dat jij mijn leenmoeder bent.

Desiree (21)

Zin in nog zo’n mooi verhaal, lees dan de verhalen van Daphne, Kaylee en Mandy.