Soapserie Danielle & Coco deel III

11 aug 2012

Danielle & Coco zijn (mail)vriendinnen en allebei kind van gescheiden ouders. Danielle (19) zit midden in een heftige (vecht)scheiding, waar zij en haar drie zussen flink last van hebben. Coco (19) heeft al twee scheidingen meegemaakt en hierdoor haar vader al bijna twee jaar niet gezien.

Lieve Daan,

Hou je het nog een beetje vol allemaal? En hoe gaat het eigenlijk tussen je ouders zelf?

Die van mij pakten dat na de scheiding geweldig aan. Bij elkaar op de borrel, verjaardagen samen vieren en duidelijke afspraken over mij. Maar hier is na de tweede scheiding van mijn vader (met mijn stiefmoeder) niets meer van over. Mijn vader maakte sindsdien  ruzie met iedereen, ook met mijn moeder en stiefmoeder. Ze spreken nu geen woord meer tegen elkaar. Toen ik zelf nog wel contact had met mijn vader viel me dit enorm zwaar, ik zat overal tussen. Ik hoop voor jou dat je ouders dat een beetje in de hand hebben.

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Hou me op de hoogte!

Liefs,

Coco

—————————————————————————————————————————————————

Lieve Coco,

Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan, omdat mijn moeder niet meer verder wilde met mijn vader. Ze hield niet meer van hem, zei ze. Dat klinkt natuurlijk heel erg simpel, maar misschien moet ik het ook niet verder zoeken. Ik denk dat het zo beter is. Eerst was er veel ruzie of ontliepen ze elkaar constant. Ik had de scheiding niet verwacht, maar als ik terugkijk is het niet geheel onverwacht. Zag jij het aankomen? De eerste keer heb je het misschien niet zo bewust meegemaakt, maar de andere keer wel, denk ik.

Jammer genoeg hebben mijn ouders geen contact meer met elkaar. Ik vind het wel vervelend dat mijn ouders ons gebruiken. Maar snap het ook wel weer. Mijn vader is zo boos op mijn moeder dat hij haar niet wilt spreken. Daarentegen is mijn moeder bang dat mijn vader haar woorden verdraait, dus stopte ze de communicatie maar helemaal. Soms voelt mijn leven net als een soapserie.

Gelukkig komt uiteindelijk wel goed! Alle gebeurtenissen maken je alleen maar sterker. Daarbij heb ik jou en andere lieve vriendinnen om mij te steunen als ik het moeilijk heb. Net zoals jij ook altijd bij mij kunt aankloppen, dat weet je toch?

Liefs van mij,

Daan