Sophie over haar diploma-uitreiking met gescheiden ouders #samentrots

Amber
06 jul 2023
Binnenkort zijn de diploma-uitreikingen weer. De dag waarop ik 10 jaar geleden zó naar uitkeek. Eindelijk klaar met de middelbare, op naar het volgende hoofdstuk van mijn leven, een nieuw begin in een nieuwe stad met voor het allereerst één eigen plek. Ik kon niet wachten.
Wat ben ik dankbaar als ik naar de foto met allebei mijn ouders kijk. Dat ik deze mijlpaal met mijn ouders naast me mocht meemaken. Twee ouders samen trots op de voorste rij. Zoals het hoort. Maar wanneer je ouders gescheiden zijn helaas niet vanzelfsprekend.
Het lijkt misschien normaal, maar het was een heel groot cadeau. Dat mijn hart nog steeds met veel warmte vult. Als ik terugkijk op die dag, die symbool stond voor het einde van de ene fase en het begin van een nieuwe, herinner ik me mijn twee ouders die trots naast me staan. En ik weet; als het om mij gaat, kan ik op mijn ouders samen rekenen.
Pssst… Download de Open Brief ‘Aan alle gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat’ hier!