Open brieven

Aan alle gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat

Heb jij gescheiden ouders en heb je dit jaar eindexamen gedaan? Wat zou er dan in jouw brief aan je ouders staan? De jongeren van Villa Pinedo schreven het volgende:

Eindexamen

Vandaag is onze dag.

Voor dit moment hebben we jarenlang huiswerk gemaakt, woordjes in ons hoofd gestampt, gezwoegd in een veel te hete gymzaal, uren zenuwachtig bij de telefoon gezeten en eindelijk het verlossende woord gehoord. Geslaagd!

Deze dag kan niemand ons meer afpakken. De dag van onze diploma-uitreiking. Of toch wel?

Wat nou als we bang zijn dat jullie heel ver uit elkaar gaan zitten, zodat we niet weten naar wie we als eerste toe moeten lopen als alles achter de rug is? Onzeker zijn over wie ons naar de uitreiking brengt, bij wie onze broers en zussen gaan zitten, of jullie wel samen op de foto willen, wie het grootste cadeau geeft, welke oma er mee komt, aan wie we als eerste ons diploma en cijferlijst moeten laten zien en met wie van jullie we aan het eind van de avond naar huis gaan?

Wat als we bang zijn dat jullie ruzie gaan maken op het schoolplein? En we als een berg opzien tegen jullie onderlinge spanning bij het feliciteren?Dan draait deze dag niet om ons.

Zouden jullie ons vandaag een groot cadeau willen geven? Een cadeau dat niks kost, maar ons alles waard is: een warme herinnering aan onze diploma-uitreiking.

Gun ons alsjeblieft dit Grote Moment. Een moment waar we echt van mogen genieten en ons voor heel even geen zorgen om jullie hoeven te maken. Een moment vol hoop voor de toekomst, met ons huwelijk en de geboorte van ons eigen kind. Dagen waarop we niks liever willen dan twee juichende ouders aan de zijlijn, die er voor ons zijn.

Mag dit alsjeblieft de eerste zijn?

-X-                                                                         

Download hier de brief

Reacties

5 Reacties op "Aan alle gescheiden ouders met een eindexamenkandidaat"

Laat het mij weten wanneer er
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Anoniem
Advies van jongeren

Heel goed initiatief, ik had drie diplomauitreikingen nodig om ze bij elkaar te krijgen. Hopelijk volgen gescheiden ouder deze brief op.

San
Advies van jongeren

Wat dacht je van je bruiloft, 19 jaar na de scheiding!!!!

moeder van bryan
Advies van jongeren

Wat ben ik blij dat ik 1 van die gescheiden ouders ben die goed met mn ex omgaat….. samen de verjaardag van ons kind vieren met familie….samen het kinderfeestje organiseren en samen naar het afzwemmen enz. Tuurlijk het is niet altijd rozengeur en manneschijn tussen ons….. maar we houden altijd ons kind als middelpunt…. bij een scheiding is een kind altijd de dupe….. maar op deze manier, met goede verstandhouding, hoop ik net iets minder dan met 2 ruziende ouders.

Charlotte
Advies van jongeren
Heel herkenbaar qua verhaal. Zelfs tijdens het ontvangen van mijn masterdiploma ging het nog door mijn hoofd. Toen was ik alweer 15 jaar ouder dan de schrijvers van deze brief. Nu binnenkort is het weer als mijn broertje zijn MBO diploma mag ontvangen. En mijn ouders doen zo hun best. Voor alle ouders die denken dat ze het goed regelen of dat het bij hen wel goed gaat…. Voor je kind is er echt spanning op zo’n moment. Mijn ouders maakten nooit ruzie en zijn heel beleefd en netjes in het openbaar als ze bij elkaar zijn. Wat het is,… Lees verder »
inge
Advies van jongeren

Gaat ons niet overkomen zo. Als ons kind eindexamen doet zitten we naast elkaar en we kunnen gewoon praten. We hebben geen ruzie en zijn naar mijn idee in harmonie uit elkaar gegaan. We weten allebei dat het belang van het kind voorop staat. Mijn eigen ouders konden wat minder goed met elkaar overweg maar op belangrijke momenten (trouwen en geboorte van hun kleinkind) waren ze er wel en beseften wel waar het om ging.

wpDiscuz