Pleun over haar bruiloft met gescheiden ouders #samentrots

Amber
06 jul 2023
Over een week is het zo ver: Mijn bruiloft. Een dag waar ik al als klein meisje van droomde. Een dag waar ik mij voor een dag een prinses mag voelen. Met een man die van mij houdt. En alle mensen die ik liefheb om mij heen. Inclusief allebei mijn ouders.
Een bruiloft is een hoop geregel: een jurk vinden, de kapper boeken, locatie bepalen, bedankjes voor de gasten maken, muziek uitzoeken, een stoelindeling kiezen en ga zo maar door. En daarbij komt als kind met gescheiden ouders ook nog eens een loyaliteitsgevoel om de hoek kijken.
Juist op zo’n belangrijke dag wil je je ouders niet het gevoel geven dat de andere ouder ‘belangrijker’ is dan de ander. Een gevoel waar je bijna niet onderuit komt als kind met gescheiden ouders, ondanks dat mijn ouders mij nooit een reden hebben gegeven om mij zo te voelen. En ik besef me nu tijdens het schrijven ook dat er een hoop kinderen met gescheiden ouders zijn die zich op een dag als deze wél druk maken hoe het contact tussen beide ouders verloopt. Gelukkig heb ik het geluk dat dit bij ons altijd goed is gegaan. Ze zijn beiden op belangrijke momenten, zoals verjaardagen, diploma-uitreikingen of bij mijn sportwedstrijden aanwezig geweest. Dus ik kan met een gerustgesteld gevoel zeggen dat ik me hier tijdens mijn bruiloft geen zorgen over hoef te maken. Zij zullen 100% zeker samen op de eerste rij zitten om van mijn grote dag te genieten.
Dus terwijl ik hier zit en schrijf over mijn bruiloft, voel ik me ontzettend dankbaar. Ik kan deze dag delen met allebei mijn ouders samen. Vol opwinding en met een hart vol liefde, zit ik klaar om volgende week mijn droomdag te beleven. Een bruiloft waar ik me in ieder geval geen zorgen hoef te maken over mijn (gescheiden) ouders. En dat maakt me echt gelukkig.
Bij Stichting Villa Pinedo hebben wij, jongeren met gescheiden ouders, open brieven geschreven aan twee belangrijke momenten in ons leven. Help je ons mee de boodschap te verspreiden?