Lieve pap – een brief van Rishona

Amber
15 jun 2023

Lieve pap,

Al vanaf het moment dat ik geboren ben zijn wij super close. De band die wij hebben is heel bijzonder. Jij bent niet alleen mijn papa, maar ook mijn held. Jij staat altijd voor mij klaar en jij bent de persoon die ik het meest vertrouw van iedereen. Er zijn denk ik oprecht niet genoeg woorden om uit te drukken hoeveel ik van jou hou.

Toen ik 6 jaar was gingen jij en mama scheiden. Ik was toen de ene week bij jou en de andere week bij mama. Ik kan me nog herinneren toen jullie net uit elkaar waren, dat ik een kinderfeestje mocht geven van jou. Ik vond dat fantastisch. Ik besefte toen volgens mij niet eens waarom ik dat feestje mocht geven, maar jaren later weet ik dat je dat deed omdat je wist dat de scheiding voor mij ook lastig was.

Dit is slechts één van de voorbeelden waaruit blijkt dat jij je kinderen altijd op de eerste plek zet. 

Tijdens mijn puberteit kreeg ik te maken met een angststoornis en ging het met mij niet zo goed. Ik sliep toen heel slecht en was vooral in de nachten heel angstig. Jij zat toen hele nachten met mij beneden om mij door de nacht heen te helpen. Dit was voor jou een bekende situatie, want toen ik baby was, sliep ik ook nooit en heb jij ook hele nachten met mij beneden gezeten. Jij hebt me echt door de moeilijke tijd heen geholpen en ik zou niet weten waar ik zonder jou zou zijn. 

Zelfs in de periodes dat het wat minder met mij ging en we in de nacht beneden zaten, heeft onze humor altijd een belangrijke rol gespeeld. Tijdens de slechtste nachten hebben wij wel gelachen. Wij delen echt ons gevoel voor humor en onze goeie muzieksmaak. Ik vind het super om samen met jou naar concerten te gaan en om samen muziek te maken. Vooral dat laatste zouden we eigenlijk nog vaker moeten doen!

Als laatste wil ik ook nog even zeggen hoe blij ik ben met de vrouw met wie jij een paar jaar nadat je met mama gescheiden was, bent getrouwd. Ze maakt jouw leven en ook die van mij een stuk leuker. Ik hou heel veel van mijn bonusmama en heb een hele sterke band met haar. Ik ben daar erg dankbaar voor.

Ik ben blij dat jij mijn papa bent. Ik had me geen betere vader kunnen wensen. Fijne vaderdag papa!

Liefs, Rishona