Max: “Ik kan oprecht spreken van een bonus!”

Villa Pinedo
11 okt 2022

In 2004 gingen mijn ouders uit elkaar. Ik heb toen ongeveer een jaar met zowel mijn moeder als vader alleen gewoond. Op een gegeven moment kreeg mijn moeder een nieuwe liefde (nu haar man). In het begin spraken ze af en toe met elkaar af, zodat ik ook een beetje aan het idee kon wennen.

Eigen slaapkamer

Dit ging vervolgens langzaam over in het soms blijven slapen bij hem thuis. Dat was allemaal heel goed geregeld, want ik kreeg daar gewoon mijn eigen slaapkamer. Dat was toen in Amsterdam wat voor mij wel beetje onhandig was omdat ik in Utrecht op school zat. Wat wel heel fijn was aan dit proces is dat het allemaal heel natuurlijk ging en ik totaal niet het idee had dat mijn moeder werd ingepikt door een andere man.

Uiteindelijk besloten we te verhuizen naar Bilthoven zodat ik weer dichtbij school kon wonen. We hebben het eigenlijk altijd wel gezellig met elkaar en ik zie de nieuwe man van moeder dan ook echt als bonuspa. Geen stiefpa ofzo want dat klinkt heel stom. Nee, het is gewoon echt een bonus!

Sterker nog… Ik woon op dit moment nog steeds bij mijn ma en bonuspa. We hebben de grootste lol met elkaar en dat is toch wel heel fijn.

Heerlijk bord spaghetti

Ff een klein stapje terug in de tijd. Want toen mijn moeder een nieuwe vriend had, was mijn vader nog een paar jaartjes alleen. Gelukkig kwam daar ook verandering in en kreeg ik een bonusmoeder! Want ja… Ook in dit geval kan ik oprecht spreken van een bonus. Een fijn extraatje.

De eerste keer dat ik haar ontmoette gingen we naar haar huis toe. Ik was heel gespannen want ik ging de nieuwe vriendin van mijn vader zien! We belden aan, zij deed de deur open en ik was gelijk verliefd. Ik wist toen al: dit zit goed!

Het werd nog beter want opeens kwamen er ook 2 kleine jochies om de hoek aangerend! Ze had 2 zoontjes van op dat moment 4 en 5 jaar, dus ging ik van enig kind opeens naar grote broer. Want zo zie ik dat echt. We kregen een heerlijk bord spaghetti te eten… Ja en dat was voor mij toen de strik om het pakketje!

Het huis waar ik nog lang met mijn vader heb gewoond werd verkocht en we trokken in bij de nieuwe vrienden van mijn pa. Daar was ook alles helemaal goed geregeld en kreeg ik een plekje op zolder. Ik heb mij altijd welkom gevoeld in het gezin, maar ook in de familie die ik er natuurlijk bij kreeg.

Een paar jaar later kwam mijn vader het leuke nieuws vertellen dat hij samen met zijn nieuwe vrouw een kindje kregen! Zo kreeg ik er in 2011 nog een broertje bij!

Oh ja… Je leest het goed zowel mijn moeder als mijn vader zijn weer getrouwd.

Dankbaar

Dan hetgeen wat mij het meest waardevol is en wat ik ieder kind van gescheiden ouders gun. Kijk, dat het gebeurt is natuurlijk niet leuk! Je wilt het liefst dat je ouders bij elkaar blijven, maar helaas gaat dat niet altijd. In de meeste gevallen krijgen kinderen of worden kinderen heel erg bij dit proces betrokken waardoor het voor hun een heel zwaar proces is.

Mijn ouders hebben altijd vanuit het belang vanuit mij gedacht en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Mijn verjaardag vier ik altijd met alle families gemixt, mijn ouders zijn bij mijn diploma-uitreikingen en eindmusical geweest en afgelopen jaar vierden we Oud en Nieuw met elkaar.

Echt alles mag van mij worden afgenomen wat ik in mijn bezit heb. Maar dit niet. Nu moet ik ook zeker de credits geven aan mijn bonuspa en bonusma die zichzelf natuurlijk ook op een bepaalde manier hebben moeten open stellen voor een zo’n fijn mogelijke situatie.

Nu weet ik echt wel dat de scheiding geen feestje is geweest maar als kind heb daar nooit iets van meegekregen. 

Heeft je vader of moeder een nieuwe vriend of vriendin? Dan kun je deze brief aan hem of haar geven. Zodat zij weten hoe je je voelt. Er staan tips in om het voor jou en hem of haar wat makkelijker te maken.

Lees hier het verhaal van Marlotte over haar ervaringen met de nieuwe vriendin van haar vader.