Amber over haar 21-diner met gescheiden ouders #samentrots

Amber
06 jul 2023
Mijn 21-diner. Ik heb het er nog vaak over. Het voelt namelijk als een verandering in mijn leven met gescheiden ouders.
Een 21-diner is een traditie onder veel studenten: samen met vrienden feestelijk eten bij je ouders. Georganiseerd door je ouders. Hoe organiseer je dat als je gescheiden ouders hebt? Bij wie is het feestelijk diner dan?
Op 5 augustus 2017 werd ik opgehaald door 10 vriendinnen en een roze limousine. Geregeld door mijn moeder. Deze vriendinnen had ik zelf uitgenodigd, maar de verloop van het diner: ik had geen idee!
Door de gezelligheid in de limousine had ik niet door waar we reden. Tot ik naar buiten keek en de omgeving wel heel bekend voorkwam: we reden de straat in van het huis van mijn vader. Daar stonden ze met z’n vieren te zwaaien: mijn moeder en haar partner & mijn vader en zijn partner.
De rest van de avond hebben zij in verschillende duo’s het eten klaargemaakt en opgediend. Het voorgerecht door mijn vader en de partner van mijn moeder. Het tussengerecht door mijn moeder en de partner van mijn vader. Het hoofdgerecht door de nieuwe partners van mijn ouders. Het toetje door mijn ouders.
Dit is een moment waarop mijn ouders en hun nieuwe partners het sámen deden. Als een team. Een groter cadeau hadden zij mij niet kunnen geven. Deze waardevolle herinnering pakken ze nooit meer van mij af.
Mijn 21-diner was niet het enige moment: ook tijdens mijn diploma-uitreikingen en zelfs mijn verjaardagen de afgelopen jaren waren we samen. Het is een bevestiging dat, ondanks hun scheiding, ze nog steeds samen kunnen komen voor de belangrijke momenten in mijn leven.
Bij Stichting Villa Pinedo hebben wij, jongeren met gescheiden ouders, open brieven geschreven aan twee belangrijke momenten in ons leven. Help je ons mee de boodschap te verspreiden?