Ouder-Kind Contract

Afspraken tussen jullie en jullie kind

Wij blijven samen jouw ouders

Het Ouder-Kind contract is speciaal voor jullie als ouders samen met jullie kind. Gebruik het contract na het moment dat jullie je kind(eren) vertellen dat jullie gaan scheiden. Je kunt het contract ook gebruiken als jullie al langere tijd uit elkaar zijn. Het is nooit te laat.

Dit contract is gemaakt ter bewustwording, als reminder en/of eye-opener en om samen intenties te zetten als gezin. Je kan het contract ook gebruiken als eerste opzet of ter inspiratie.

We zijn ons ervan bewust dat er ook situaties zijn waarin dit contract niet haalbaar is. Soms is de realiteit anders. Voor iedereen natuurlijk alle vrijheid en creativiteit om hier een eigen vorm aan te geven of aan te passen aan jouw situatie.

Tips van ons:
Tip 1: Maak er samen een ritueel van. Rituelen zijn steunend bij het afsluiten van een periode en het begin van een nieuwe.

Tip 2: Je kan ieder jaar op een vast moment met elkaar evalueren, eventueel aanpassingen doen en het contract opnieuw onderschrijven.

Dit contract is gebaseerd op het contract uit het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’. Hieronder kun je kiezen uit drie varianten om te downloaden:

Tussen papa, mama en mij
20220124 - Contract papa, mama en mij
Tussen mijn mama's en mij
20220124 - Contract mijn mama_s en mij
Tussen mijn papa's en mij
20220124 - Contract mijn papa_s en mij
Tussen mijn ouders en mij
20220124 - Contract mijn ouders en mij