De meest gestelde vragen

Ben je enthousiast om vrijwilliger te worden en heb je nog een aantal vragen?
Lees hieronder de meest gestelde vragen door.

De meeste gestelde vragen

Als vrijwilliger kies je na de basisdag een vrijwilligersrol met bijbehoorende ontwikeltraject van 6 maanden. In deze 6 maanden zet jij jouw ervaring in om het verschil te maken voor een ander. Bij elk traject horen verschillende verdiepende sessies, deze zijn (afhankelijk van de rol) live of online. Lees hier meer over de trainingen.

Let op: de trainingen kunnen zowel in het weekend als doordeweeks plaatsvinden. Lees de algemene voorwaarden om te zien waar jij je nog meer aan verbindt als vrijwilliger.

Het ontwikkeltraject duurt 6 maanden, in deze 6 maanden zet jij je ongeveer 80 uur in. Dit is inclusief alle trainingen, workshops, sessies en het contact met Villa Pinedo. Je zal je ontwikkelen in de specifieke vrijwilligersrol, maar er is ook in iedere traject veel aandacht voor persoonlijke, algemene en professionele ontwikkeling.

Daarnaast is het ook mogelijk om na 6 maanden door te groeien in andere rollen die je als vrijwiliger kunt vervullen. Heb je hier interesse in? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Nee, je hoeft niet ten alle tijden beschikbaar te zijn. We verwachten wel dat je contact onderhoudt met Villa Pinedo zelf. Beschikbaarheid is dus wél belangrijk. Wanneer je een periode minder beschikbaar kunt zijn, communiceer je dit met Villa Pinedo.

Het kan echter per rol verschillen hoe vaak en hoe veel je beschikbaar moet zijn. Als online-Buddy in de chat en op het forum vragen wij je om binnen 24 uur te reageren op de vragen van kinderen.

 

Ja, dit kan zeker! Wij vinden het natuurlijk goed als je vrijwilligerswerk met je studie kunt combineren. Per ontwikeltraject ben je ongeveer 80 uur kwijt (zie vraag hierboven: Hoeveel uur per maand besteed ik aan het vrijwilligerswerk?). 

Belangrijk om je van bewust te zijn is, dat wij verwachten dat jij je voor de volle 100% inzet als vrijwilliger bij Villa Pinedo. Je studiepunten behalen is voor ons bijzaak, omdat het steunen van een kind bij Villa Pinedo centraal staat. Lees daarom eerst ons contract omtrent het inzetten van je vrije uren en de vacature door. Zo weet je zeker of het vrijwilligerschap bij Villa Pinedo bij je past.

Alle vrijwilligers bij Villa Pinedo zijn minimaal 18 jaar maximaal 29 jaar.  Bij Villa Pinedo werken we met het peer-to-peer effect (voor en door jongeren), om deze reden hebben wij de leeftijdsgrens van 30 gesteld.

Ben je te oud om vrijwilliger te worden?
Dan kun je wel altijd op een andere manier iets voor Villa Pinedo betekenen. Promoot Villa Pinedo binnen jouw netwerk! Misschien heb je wel een broertje/zusje/nichtje/neefje die vrijwilliger kan worden of behoefte heeft aan een Buddy. Verder kan je jouw ervaring kwijt op ons forum. Hier stellen kinderen vragen en reageren jongeren, zoals jij, hierop vanuit hun eigen ervaring. Hier vind je een link naar ons forum. En als laatst: alle ideeën die jij als kind van gescheiden ouders hebt, zijn welkom. Stuur gerust een mailtje met ideeën, opmerkingen of vragen naar buddy@villapinedo.nl.

Ben je nu nog te jong om vrijwilliger te worden?
Dan kun je ook jouw ervaring kwijt op ons forum. Daarnaast ben je natuurlijk altijd welkom om eerst zelf met een Buddy te kletsen. Meld je hier aan voor een Buddy! Verder hopen wij dat je nog even geduld hebt en jij je aanmeldt als je 18 bent.

Nee er geldt geen opleidingseis. Als vrijwilliger bij Villa Pinedo zet je jouw eigen ervaring in als ervaringsdeskundige met gescheiden ouders. Het is juist belangrijk dat je niet vanuit je rol als professional actief bent, hier moet je rekening mee houden als je wel een sociale opleiding volgt.