TRAININGEN VOOR VRIJWILLIGERS

Vrijwilligerswerk bij Villa Pinedo betekent niet alleen dat je een belangrijke rol vervult voor kinderen, jongeren en ouders. Je investeert ook in jezelf! Door ons trainingaanbod leer je jezelf en jouw verhaal beter kennen. Én kan je ook je professionele skills ontwikkelen!

Basisdag

Iedereen die binnen Villa Pinedo met vrijwilligerswerk begint, volgt de basisdag. In deze training leer jij meer over de verschillende rollen die je bij Villa Pinedo kan doen. Je leert je eigen ervaringen die je als kind met gescheiden ouders hebt, in te zetten om anderen te steunen. Na de basisdag kies je de vrijwilligersrol waarin je wilt starten. Voor deze rol volg je een inspirerend ontwikkeltraject van 6 maanden.

Ontwikkeltraject

Het ontwikkeltraject is een mix van inspiratie, wijsheid, trainingen, workshops, tools, to-do’s en de mogelijkheid tot 1-op-1 coaching. Naast het ontwikkelen in de specifieke vrijwilligersrol, is er in iedere traject veel aandacht voor persoonlijke, algemene en professionele ontwikkeling:

Persoonlijke ontwikkeling
we leren grenzen te verleggen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en uit de comfortzone te gaan. We focussen op zelfbewustzijn, sociaal-emotionele vaardigheden, relationele vaardigheden en het nastreven van persoonlijke doelen. Een ontmoeting met je innerlijke zelf, dus. 

Algemene ontwikkeling
we leren je om de wereld om jou heen beter te begrijpen door inzicht uit de positieve psychologie, het systemisch werken en andere vakgebieden. 

Professionele ontwikkeling
we leren je om je talenten en competenties (door) te ontwikkelen en hierop te bouwen. We focussen op de volgende 21st century skills: samenwerken, communiceren, sociale vaardigheden, zelfregulering, kritisch denken en creatief denken. 

Bekijk hiernaast ook gelijk een filmpje over de training
en hoor wat andere vrijwilligers hier van vinden!

En het toffe is dat je aan het eind van jouw ontwikkeltraject een certificaat ontvangt. Dit certificaat geeft een goed beeld van jouw opgedane ervaringen bij Villa Pinedo bij inschrijvingen van nieuwe opleidingen of voor jouw toekomstige werkgever(s).

Masterclasses

Ieder kwartaal organiseert Villa Pinedo een super interessante masterclass over een specifiek thema met een leuke gastspreker, denk aan; liefde en relaties, hechting, contactverlies, (ingewikkelde) familiesystemen en nog veel meer! 

1-op-1 coaching

ls vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om (kosteloos) gebruik te maken van een professionele coach. Zo kun je inzichten verkrijgen in je emoties en dieperliggende patronen in het dagelijks leven; op school, op je werk of in relaties. Dit kan bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling én in je ontwikkeling als vrijwilliger.

Groepssessies

Naast 1-op-1 coaching bieden we ook (online en offline) groepssessies aan waar je samen kunt kletsen en/of leren over jouw leven met gescheiden ouders. Je kunt zelf kiezen wat bij je past. Installeer jij je liever op de bank met een kop thee om te connecten met anderen in de ‘Master your mind’ sessie via Zoom? Je brengt hier bijvoorbeeld een eigen vraag in of denkt mee over de vraagstukken van anderen. Of neem je samen met een groep lotgenoten deel aan de workshop Familieopstellingen op locatie? In deze workshop leer je meer over de invloed van familiesystemen en neem je (onder begeleiding) deel aan verschillende familieopstellingen; die van jezelf of van anderen.

Welcome to the Villa!

 Om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor de dagelijkse inzet, organiseren we één keer in het jaar een groot evenement. Dit is vaak rondom de Dag van de Scheiding in september. Een dag vol toffe workshops, muziek, spelletjes en natuurlijk de kans om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

VILLA PINEDO HOUSEWARMING

Enthousiast geworden?

Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden om je aan te melden als vrijwilliger? Klik dan op onderstaande button en meld je direct aan. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Heb je nog vragen?

Heb je voor jij je aanmeld nog wat vragen? Lees dan eerst nog even onze meest gestelde vragen door!