Skip to content
Marieke (45) in Vragen van ouders

Vieren van verjaardag

Hoi allemaal.
Mijn ex en ik zijn nu zo’n 2,5 jaar gescheiden en hebben samen 3 dochters van 7, 9 en 11 jaar.
Na onze scheiding had mijn ex een woning die niet geschikt was voor het vieren van verjaardagen. Dit jaar heeft hij een huis gekocht met zijn nieuwe vriendin en is het vieren van verjaardagen bij hem wel een optie.
Tot nog toe was de verjaardag voor familie / vrienden bij mij en dan nodigde ik ook altijd zijn familie uit, met wie ik gewoon goed contact heb. Hij kwam zelf wel, maar vaak in de ochtend als er nog geen andere gasten waren en bleef dan zo’n 2 uur.
De kinderfeestjes hebben we eerst samen gedaan, maar dat wilde hij op een gegeven moment niet meer. Nu wisselen we af, maar ik heb aangegeven dat ik wel kom als hij het organiseert omdat dit me fijn lijkt voor onze kinderen.
Dit jaar wil hij dat wij ieder apart de verjaardag voor familie/vrienden vieren en dat hij dan zijn familie/vrienden uitnodigt en ik mijn familie/vrienden.
Mijn ex heeft wanneer nodig contact met mijn familie. Zij hebben geen probleem met contact met hem.
Maar, wat is nu in het belang van de kinderen wb het vieren van het “grote mensen feestje” en het kinderfeestje? Apart? Samen?
Ik hoor heel graag wat jullie denken.
Vgr Maria

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VivianWillem Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Vivian

Beste Maria, Bedankt voor jouw bericht op ons forum. Wat mooi om te lezen dat je er over nadenkt wat het beste is om te doen en dat je onze ervaringen/tips wilt horen! Ik zie dat Willem zijn ervaring met je gedeeld heeft, namelijk dat het prettig is om de verjaardag(en) samen te vieren. Als jullie dit samen kunnen en willen, zou dat vast hartstikke gezellig kunnen zijn! Je schrijft dat je ex graag de verjaardagen apart wilt vieren, waardoor ik de indruk krijg dat het emotioneel of praktisch gezien, misschien moeilijk zal worden om de verjaardag samen te vieren.… Lees verder »

Willem

Hoi Maria, Altijd lastig om verjaardagen te vieren als je gescheiden bent en samen kinderen hebt. Ik denk dat iedereen in een scheiding met kinderen tegen dit soort problemen aanloopt. Ik heb het als kind altijd heel fijn gevonden als allebei mijn ouders aanwezig waren bij mijn verjaardagen en die van mijn broers en zus. Ik denk dat alle kinderen dat het fijnste vinden. Het is een moment in een jaar dat het heel eventjes weer een klein beetje kan zijn zoals voor de scheiding: gewoon papa en mama die samen onze verjaardag vieren. Mijn ouders konden dat samen gelukkig… Lees verder »