Tessa (48) in Vragen van ouders

Opmerkingen van mijn partner

Ik heb 2 kinderen (2 meiden van 11 en 16) en ben in 2014 gescheiden van hun vader. In 2018 ben ik getrouwd met een hele lieve man. Hij is gek op mijn kinderen. Zelf heeft hij 2 volwassen kinderen. Mijn oudste dochter heeft overgewicht. Zij is een echte lekkerbek en houdt van lekker eten. Thuis proberen wij altijd te koken en gezond te eten (een uitzondering daargelaten), ze neemt water mee naar school en gezonde voeding. Ze fietst elke dag 12 km heen en weer. De ene keer valt ze iets, andere keer komt ze iets bij. Maar het lukt niet om echt af te vallen. Binnenkort wil ze weer starten met een teamsport. Mijn nieuwe partner ziet ook dat ze echt een lekkerbek is en wil nog weleens een opmerking maken als ze bijv. iets eet waarvan hij weet dat het niet goed is. Hij zal echt nooit tegen haar zeggen dat ze dik/stevig is, maar wel van “zo is het wel genoeg”. Ik merk aan mijn dochter dat dit haar enorm veel doet en de tranen staan dan in haar ogen. Dat wil ik absoluut niet en heb daar ook het nodige over gezegd tegen mijn partner. Maar hij wil voor haar zo graag dat het haar lukt om iets minder te weten ivm haar gezondheid. Ik vind dat hij daar niks over mag zeggen omdat het altijd verkeerd zal vallen. Ik kan er zelf wel met haar over praten. Hoe zien jullie dit? Hij is een fantastische lieve stiefvader die ontzettend veel met mijn kinderen doet en ze helpt als het nodig is. Laat ik dat voorop stellen. Gr. Tessa

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PleunAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Pleun

Beste Tessa, Bedankt voor het delen van uw vraag! Wat fijn om te lezen dat u rekening houd met uw kinderen en dat uw nieuwe partner het goed kan vinden met uw kinderen! Ik kan me goed voorstellen dat de opmerking van uw nieuwe partner niet goed valt bij uw dochter. Zelf kon (en kan ik nog steeds) ‘negatieve’ opmerkingen van de vriendin van mijn vader niet hebben, hoe aardig ik haar ook vind. Ik vind het fijn om complimenten te krijgen en om te zeuren bij haar maar als er iets negatief vanuit haar komt (zonder dat ik hier… Lees verder »

Amber

Hi Tessa! Wat goed dat je dit forum hebt gevonden! Wat een herkenbaar verhaal is dit. Ik ben een kind van gescheiden ouders, mijn ouders scheidde toen ik twee jaar oud was en mijn vader kreeg twee jaar later een vriendin. Zij had ook drie dochters. Ik was om het weekend en om de donderdag bij mijn vader thuis gedurende mijn basisschoolperiode. Mijn moeder bleef 18 jaar alleenstaand. Bij mijn vader thuis voelde ik mij helemaal niet thuis en dat kwam door mijn stiefmoeder die mij heel erg naar beneden haalde. Ik zeg niet dat jouw partner dat ook doet,… Lees verder »