robin (13 jaar) in

Zwart maken

nou mijn ouder zijn al een lange tijd gescheiden en mijn moeder heeft echt kut dingen gedaan, gelogen, mn vader zwart maken en mn stiefma ook en k begin toch wel een hekel aan dr te krijgen maar eigenlijk vind ik het ook jammer en ben ik er verdrietig om omdat ik gwn nooit een goede band met mn moeder heb gehad gwn ook omdat ze me gebruikt zodat ik dingen voor dr doe enzo, is dat raar?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
anoniem
8 jaren geleden

Hoi Robin, Het klinkt als een verhaal van mijn beste uit de middelbare school. Zij heeft ook zoiets meegemaakt. Later bleek haar moeder autisme te hebben. Misschien heeft jouw moeder dat ook en verklaart dat waarom ze jou als lucht zag en jouw emoties niet erkende. Mensen met autisme die in hun kindertijd gepest zijn, zien op latere leeftijd de wereld als een bedreiging. Die angst projecten zij op de mensen om hun heen. Door hun defensieve denkproces zullen zij mensen snel zwart maken en over van alles de schuld geven. Kritiek kunnen zij niet verdragen, hoe positief bedoeld het… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hoi Robin, Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik 3 was, en mijn moeder heeft ook altijd haar best gedaan mijn vader zwart te maken. Ze noemde hem een monster en zei dat ik hem later ook zo erg zou haten. Volgens mij heeft ze een erg egocentrisch wereldbeeld. Ze ziet alleen wat haar pijn heeft gedaan en vind dat ze daardoor recht op bepaalde dingen heeft. Ze ziet mijn pijn niet, ze heeft het nooit gezien, wat me doet denken dat het haar niks uitmaakt. Maar het is simpelweg dat ze het niet ziet, en dat ze niet ziet dat… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Robin, Bedankt voor je berichtje hier. Dapper dat je hier zo je situatie omschrijft. Je vraagt of het raar is dat je verdrietig bent, omdat je nooit een goede band met je moeder hebt gehad… Ik geloof dat dat zeker niet raar is! Ik word er zelfs heel verdrietig van om te lezen, want het lijkt me echt heel erg rot als je moeder zulke nare dingen heeft gedaan en gezegd. Ik denk dat er wel meerdere jongeren zijn hier die een slechte band met hun moeder hebben (:(). Ik hoop dat ze je een gepast advies kunnen geven.… Lees verder »