Open brieven

AAN ALLE KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS

Wat goed dat je dit leest. Deze brief is namelijk speciaal voor jou: kind van gescheiden ouders. Die van ons zijn ook uit elkaar, dus we weten waar we het over hebben. En we willen je heel graag 1 ding duidelijk maken met deze brief. Iets waar je vandaag nog wat aan hebt!

Niet jouw taak

Hoi!

Ben jij in de zomer al bezig met de feestdagen? Troost je je verdrietige ouders? Voel je je verantwoordelijk voor hun geluk? Denk je soms dat de scheiding jouw schuld is? Moet je zelf regelen wanneer je bij wie bent? Luister je naar de negatieve dingen die ze over elkaar zeggen?

Heb je het gevoel dat je voor je zusje of broertje moet zorgen? Hou je je groot om je ouders geen pijn te doen? Dan willen we je laten weten dat dit allemaal niet jouw taak is! Wij willen je graag tips geven hoe je deze situatie kan veranderen.

Wat kun jij doen?

  • Tegen je ouder(s) zeggen dat je geen negatieve dingen wilt horen over de andere ouder, omdat dat jou pijn doet en in de war brengt
  • Weten dat je van allebei je ouders mag houden en het bij allebei leuk mag hebben
  • Je ouders vragen om duidelijke afspraken en communicatie
  • Weten dat je het recht hebt om bij de ene ouder gewoon over de andere te praten
  • Met iemand anders praten als je ouders niet naar je luisteren
  • Je ouders vertellen hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt
  • Tegen je ouders zeggen dat de scheiding niet jouw verantwoordelijkheid is en dat je die verantwoordelijkheid aan hen wilt teruggeven
  • Je hoeft het niet alleen te doen

We weten hoe moeilijk het soms kan zijn om eerlijk tegen je ouders te zijn. Gelukkig ben je niet alleen! Wist je dat er een plek is voor kinderen van gescheiden ouders? Op VillaPinedo.nl kun je je hart luchten, advies vragen en tips geven aan andere kinderen en ouders. Kom gauw kijken, we zitten voor je klaar.

Liefs,

Van alle jongeren van Villa Pinedo

PS: nu kun je je weer bezig gaan houden met echt belangrijke dingen, namelijk gewoon lekker jezelf zijn.

Download deze brief (PDF)

Reacties

2 Reacties op "Aan alle kinderen van gescheiden ouders"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Andrea
Advies van jongeren
Ik ben een gescheiden ouder en ga aldeze brieven goed doorlezen en die wat voor de kinderen makkelijk zijn aan hun laten lezen misschien kunnen ze er wel wat mee, dat hoop ik. Ik zou graag willen vragen hoe ze hun hart hier bij jullie kunnen luchten als ze daar behoefte aan hebben, ik ben hun moeder dus ze zullen het mij vast niet allemaal vertellen en ik hoop dat ik het goede voor hun doe, maar dat is nooit zeker. Ik druk ze wel op hun hart dat ze van hun vader net zoveel mogen houden als van mij… Lees verder »
Leeftijd
35
Julia
Admin
Lieve Andrea, Dankjewel voor je reactie, superfijn om te lezen dat je iets aan onze website hebt! Ik vind het ontzettend fijn om te lezen dat je je kinderen de ruimte gunt om ook van hun vader te houden en het klinkt in ieder geval alsof je het heel goed doet! Heel lief ook dat je dit vraagt voor je kinderen, en ze kunnen hier zeker hun hart luchten. We hebben een forum voor jongeren (https://www.villapinedo.nl/forum) waar ze anoniem een vraag kunnen stellen en antwoord krijgen van ons forumteam of andere kinderen van gescheiden ouders. Ook zouden ze kunnen kijken… Lees verder »