Zusje

heey,
Ik weet niet of meerdere kinderen dit hebben, maar ik heb een zusje van 13 die het erg allemaal heel veel moeite mee heeft.
Onze ouders zijn nu meer dan 1.5 uitelkaar en we zitten nu met rechtbanken, jeugdzorg en al die organisaties.
Ik heb dus een vraag is er iemand die misschien weet hoe ik er voor me zusje kan zijn?
Ik zit net zo in onzekerheid als zei, maar zei wordt er vooral boos, verdrietig van.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PascalleMayNadine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nadine
Advies van jongeren
Nadine

Hoi, bedankt voor je berichtje op het forum. Wat lief dat je je zusje zo graag wilt helpen in deze situatie! Ik kan me voorstellen dat dat moeilijk is, want zoals je zegt zit je zelf in dezelfde onzekerheid als zij. Toen mijn ouders gingen scheiden was het net andersom: Mijn broertje was er heel rustig onder en had meer zoiets van ‘Het is nu eenmaal zo’ en ik had heel erg veel verdriet en kon het maar moeilijk accepteren in het begin. Ik weet nog dat mijn broertje er voor me was op de momenten dat ik veel verdriet… Lees verder »

Leeftijd
25
May
Advies van jongeren
May

praat er met je zusje over ook over wat jij voelt dat ze weet dat ze niet de enige is die het moeilijk heeft. en doe bijvoorbeeld gezellig een spelletje om haar op te vrolijkken
groetjes May

Leeftijd
15
Pascalle
Advies van jongeren
Pascalle

Hoi, Bedankt voor je berichtje hier! Wat lief dat je vraagt of hoe je je zusje beter kunt helpen. Bij mij was het eigenlijk juist andersom, ik had/heb er meer moeite mee dan mijn jongere zus. Zij hielp mij door erover te praten. En ik vond het fijn als zij bijvoorbeeld zei ‘het is nu eenmaal zo, we kunnen er niks aan veranderen’. Je kunt ook tegen je zusje zeggen dat je ook met je ouders apart nog veel leuke dingen gaat doen. Het is natuurlijk helemaal niet gek dat ze verdrietig is, dat is een normale reactie en de… Lees verder »

Leeftijd
25