Bertine (17 jaar) in

Zoveel onzekerheden en vragen

Hoi allemaal,

Mijn ouders hebben in de zomer van 2015 besloten om te scheiden. Toen zijn ze apart gaan wonen. Nu is het zo ver dat mijn moeder over 2 weken het ouderlijk huis uit moet. Daar heb ik het best wel moeilijk mee want het is ook niet in de buurt. Ze wil bij haar vriend in Gendringen gaan wonen totdat deze woning ook verkocht is. Als het huis van die vriend dan verkocht is wil ze weer in de buurt wonen in de omgeving waar ik zelf gewoond heb. Ik woon zelf in Gelderland. Het is 1,5 uur rijden. Het is dus niet naast de deur. Mijn moeder zegt dat het allemaal wel meevalt en dat het maar tijdelijk is. Maar die sprookjes zijn er wel uit. Dat kan gewoon niet, dat huis is niet zomaar verkocht. Je weet niet hoe lang dit duurt. En zo gemakkelijk gaat het nog allemaal niet want die vriend zit met een ontzettend lastige ex die zich met van alles zit te bemoeien met waar ze recht op heeft en zo dus ook het huis. Mijn vader gaat wel in het ouderlijk huis dus dat scheelt wel. Maar dat de afstand zo enorm is vind ik echt niet fijn! Ik ben zo ver weg van alles wat mij lief is om even makkelijk te zeggen. Het is moeilijk en er gaat een hoop veranderen, word er een beetje bang van. Wat kan ik nu nog doen? Ik heb er al over gepraat op school, gekeken naar wat voor mijzelf het beste is afgezien van de situatie. Toen kwam er al week om week uit. Er zijn gewoon zoveel onzekerheden… kan dat wel goed gaan met school, sport, vrienden? Ik zit op school in Zwolle, en heb bij mij in de buurt mijn ontzettend lieve paardje staan. Daar kan ik dus zo ook niet heen, dus moet ik een bijrijder regelen. Hoe kan dat goed gaan met school als de afstand zo ver is? Me moeder beloofd me te brengen naar school, maar is dit wel realistisch? Ik vind het zo lastig. Op zich zijn de dingen op die manier wel besproken maar je houd nog zo veel onzekerheid in jezelf. Wat kan ik doen? Met mijn onzekerheid en vragen? Met school kom ik er niet uit.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pim
Pim
7 jaren geleden

Beste Bertine, Wat komen er soms lastige situaties in het leven voor he. Ik herken je verhaal wel en meerdere mensen hebben hier last van. Wat slim is om te doen is om je tijd gewoon zo goed mogelijk in te delen. Probeer een goed schema te maken van wanneer je naar je vader en je moeder gaat , want je wilt ze natuurlijk allebei blijven zien en dat is ook belangrijk. Het zal je wat meer vrije tijd gaan kosten , omdat je steeds moet rijzen de komende periode. Dit zal lastig zijn , maar het went ook wel… Lees verder »

Luc
Luc
7 jaren geleden

Beste Bertine, Wat vervelend voor je moeder zo ver weg gaat wonen. Mijn ouders wonen 2 uur van elkaar vandaan dus ik weet precies hoe je je voelt. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat je ouders apart wonen en al helemaal met zo’n afstand ertussen, ook wil je eigenlijk evenveel bij iedere ouder zijn. Iedereen vindt er wel weer een oplossing op, dus jij ook. Je kan inderdaad dat week om week doen zoals is voorgesteld, alleen zou dit waarschijnlijk wel erg lastig worden. Anderhalf uur rijden naar school toe is erg vervelend. Sommigen beslissen om door de week bij… Lees verder »