Anoniem (17 jaar) in

Zorgen

Beste,

Mijn ouders liggen in een scheiding en mijn moeder woont nu voorlopig uit huis, ze hebben geen ruzie maar ze kunnen elkaar de liefde niet geven of iets dergelijks. Mijn moeder wil nog steeds alles proberen om het goed te krijgen maar ik merk aan mijn vader dat het niet gaat werken. Mijn vader praat met niemand over zijn gevoelens alleen soms met mij.

Ik vind het erg vervelend dat ik tussen mijn ouders in moet staan, ze proberen het beste voor mij te doen maar ik weet niet zo goed om te gaan met een scheiding. Ik houdt van allebei mijn ouders ontzettend veel maar mijn moeder is net zo goed de dupe van iets waar ze niets aan kan doen.

Ik merk aan mijn moeder dat ze er kapot aan gaat en ze weet niet wat ze moet doen. Mijn ouders waren sinds hun 15e al bij elkaar en mijn moeder staat machteloos tegenover dit hele proces. Mijn vader redt zich wel alleen ik maak me erge zorgen over mijn moeder. Ik probeer het beste voor haar te doen maar ik weet niet wat ik moet doen.

Nu heb ik niet echt een vraag maar ik wil graag wat tips krijgen, ook vind ik het fijn om zo mijn verhaal te doen als een soort uitlaatklep. Ik hoop dat ik toch wat fijne tips krijg.

groeten

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Hallo Anoniem, Teruglezend op mijn verhaal merk ik dat het misschien anders kan overkomen dan wat ik eigenlijk ermee bedoel te zeggen. Ik bedoel natuurlijk niet dat je tussen je ouders moet blijven staan, maar dat je het best een gesprek met ze kunt hebben. Heb je al een gesprek gehad met je ouders over wat dit met je doet? In dit gesprek zou jij je zorgen kunnen uiten en zeggen wat het met je doet. Het is natuurlijk niet goed voor jou om tussen je ouders te staan. Dus zo’n gesprek zou je waarschijnlijk wel goed doen. Ik hoop… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo anoniem, Wat vervelend om te lezen dat jij zo het gevoel hebt tussen je ouders in te staan. Dat kan echt niet de bedoeling zijn :-(. In geen geval mag het kind de dupe worden van de situatie tussen ouders. Daarom moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het niet eens ben met Bob, want natuurlijk mag je er zijn voor je ouders. Maar dit is niet ‘het beste wat je kunt doen’. Dat zou namelijk betekenen dat jij als een soort psycholoog dient voor zowel je vader als je moeder, dat maakt het gevoel wat je nu hebt… Lees verder »

Liz
Liz
9 jaren geleden

Beste anoniem, Ik begrijp dat dit zeer vervelend voor je is. Zelf had ik hetzelfde. Mijn moeder is werkloos en ze is dus eigenlijk het ”slachtoffer” in deze situatie – dat zou zijn, als er ”slachtoffers” en ”winnaars” zouden zijn. Ik weet niet hoe de financiële situatie van jouw moeder is, maar mijn moeder heeft zich ingeschreven bij een gemeente voor een huis (ze zit nu in de bijstand, geloof ik). Omdat ik me bij haar heb ingeschreven, krijgt ze boven alimentatie ook nog eens kinderbijslag. Ook kreeg ze meer punten voor een huis omdat er iemand onder de 18… Lees verder »

Bob
Bob
9 jaren geleden

Beste Anoniem, Hartelijk bedankt voor het delen van je verhaal. Ik kan me voorstellen dat het voor jou vervelend moet zijn om tussen je ouders in te staan. Het beste wat je kunt doen is wat je nu al doet. Dat is klaar staan voor zowel je vader als je moeder. Aangezien je zegt dat je moeder eraan kapot gaat zou ik haar meer steun geven. Wat ik je wil adviseren bij je vader is dat je echt moet luisteren naar wat hij zegt. Laat blijken dat je snapt waarover hij het op dat moment over heeft. Er is helaas… Lees verder »