Sofie (17 jaar) in

Zorgen dat hij niet weggaat

Mijn ouders overwegen om tijdelijk, al dan niet helemaal uit elkaar te gaan. Mijn moeder is erg verdrietig (m’n vader wilt dus misschien bij haar weg), en heeft mij in vertrouwen genomen. Zelf merk ik dat mijn vader erg is veranderd de laatste tijd door zijn nieuwe werk. hij is heel erg op zichzelf en ik snap vaak niks van hem. Ik zou hem zo graag wat beter begrijpen, hem willen vertellen dat ik zijn houding heel vervelend vind en ook ervoor zorgen dat hij niet weggaat. maar ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken zonder dat het al te grote gevolgen heeft voor hun relatie.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lizz
Lizz
8 jaren geleden

Hallo Sophie,

Het is vervelend wat je doormaak, en hopelijk komt er snel rust zodat je gewoon weer vrolijk verder kan zeg maar.
Wat ik als tip zou geven om dit aan te pakken is om rustig of met allebei je ouders of een van hen te praten, te vertellen wat jij ervan vind en wat jij erbij voelt en aangeven wat jij graag anders zou zien of zou willen. Ik snap dat dit erg moeilijk is want zelf durf ik dat ook niet

Lynn
Lynn
8 jaren geleden

Hoi Sophie, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Ik kan me voorstellen dat het een moeilijke situatie voor je is. Je weet niet wat er gaat gebeuren en je ziet het verdriet van je moeder. Ook kan ik me voorstellen dat het onwijs vervelend is om je vader niet te begrijpen en te zien dat hij erg veranderd is. Je vertelt dat je moeder je in vertrouwen heeft genomen. Heel erg fijn dat ze dat bij jou kan en wil. Dit was bij mij en mijn moeder ook het geval. Ik vond het vroeger namelijk heel fijn dat ik… Lees verder »