Zonder te kwetsen

Ik woon nu bij mijn moeder.
Ik wil bij mijn vader gaan wonen.
Ze zijn al ruim 10 jaar gescheiden.
Ik ben al een keer even bij mijn vader geweest, een maand ongeveer en ik zou er ook gaan wonen.
Maar na die maand ben ik toch terug gegaan.
Hoe kan ik het tegen mijn vader en moeder, vooral mijn moeder, vertellen (dat ik bij mijn vader wil gaan wonen) zonder hen te kwetsen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yannick, forumcoördinator
Yannick, forumcoördinator
7 jaren geleden

Hoi anoniem, Goed dat je hier om advies en tips vraagt. Ik ben allereerst wel benieuwd waarom je nu zeker weet dat je bij papa wil gaan wonen. Want als ik het goed begrijp, ben je de vorige keer toch weer terug gegaan naar je moeder. Waarom was dat? Als je echt graag bij je vader wil gaan wonen en dat zeker weet, kun je dit beslissen vanaf je 18e. Ik lees dat je 14 bent. Je mag bij de kinderrechter aangeven waar je graag wil wonen en waarom, maar uiteindelijk mag je nog niet zelf beslissen. De rechter kan… Lees verder »

Robin
Robin
7 jaren geleden

Hee lieve Door, Goed om te lezen dat je hier je vraag stelt! Je schrijft dat je een maand al bij je vader hebt gewoond, wat heeft er voor gezorgd dat je weer terug ging naar je moeder? Als je antwoord weet op die vraag, kun je dit misschien wel bespreken met je ouders. Vast bij een van je ouders gaan wonen betekent niet dat je de ander gelijk niet meer hoeft te zien, en het is heel goed als je dit ook uitlegt aan je moeder. Stel voor om eens samen in de week te eten , en af… Lees verder »