Simone (15 jaar) in

zelfreflectie

Hallo, ik ben Simone. 15 jaar oud, mijn ouders hebben een jaar geleden besloten om te gaan scheiden, mijn vader koos voor t idee te gaan scheiden. daarbij heeft mijn moeder ook een winkel, en waren mijn ouders getrouwd. dus dat betekend het splitsen van geld, ik vond dit erg lullig. mijn vader kreeg in totaal 100.000 euro wat veel geld is. maar mijn vader had in ong. 6 jaar niet veel gewerkt. Hij ging eerst een tijdje in onze schuur ( een stuk verderop ) kijken of hij mijn moeder zou missen. dit was niet het geval HELAAS :(, mijn moeder huilde veel. ik hield me groot voor mijn ouders. Toen besloot mijn vader een huis te huren. waar hij nog steeds woont. ook gelukkig in dezelfde stad. Mijn vader kwam erop een dag mee dat hij een bootreis wou maken met een groep mensen, al gauw toen hij terug was vertelde hij dat hij een vrouw had ontmoet. Geloof me dit is het ergste wat je kunt horen. mijn leven stortte opnieuw in, maar ik hield me groot. Nu net, 2 weken geleden hoorde ik dat mijn moeder een nieuwe vriend heeft gevonden. Toen ik dit hoorde was het nog erger. Om te horen dat je ouders allebei weer verder gaan met een nieuw leven. Ik merk dat mijn ouders beide veranderen. vooral mijn vader, hij ziet me minder staan. hier was ik al bang voor. Mijn moeder is ook erg veranderd, ik kan niet precies uitleggen hoe. Maar nu mijn ouders allebei weer blijer worden, gaat het slechter met mij. ik merk dat ik het gezin terug wil, dat ik alles mis. Ik begin me steeds meer terug te trekken. Praten wil ik niet met mijn ouders, ik wil ze niet kwetsen maar ik heb 1000en vragen. Ik kijk terug op een tijd vol vreselijke momenten, maar ik gun mijn ouders ook het allerbeste. Ik moet nog veel leren over het omgaan met gescheiden ouders. Maar ik ben al aardig op weg! Gr. Simone

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
niki
niki
8 jaren geleden

hey
ik heb je verhaal gelezen en ik vind je zo dapper
maar toch moet jij je ei kwijt
als je er niet met je ouders over wilt praten schrijf dan een brief je hoeft niet bang te zijn dat je je ouders kwetst je ouders zullen naar je luisteren. en jou hebben ze al gekwetst door te scheiden nou ja je vader dan. bij mij was dat ook zo het geval.
succes
liefs

Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Hoi Simone, Wat knap van je dat je hier op het forum je verhaal durft te vertellen en wat mooi dat je zegt dat je allebei je ouders het allerbeste gunt! Ik snap dat je je op sommige momenten vreselijk kunt voelen wanneer jij eigenlijk terug zou willen naar hoe het vroeger was, maar dat alles om je heen maar blijft veranderden. Ik snap ook dat je je soms groot wilt houden en daardoor alles misschien automatisch op gaat kroppen, dat is iets dat ik zelf ook altijd heb gedaan, maar daarmee laat je uiteindelijk niet zien hoe jij je… Lees verder »