Vera (14) in

Zelfmoord

Ik woon bij mijn moeder, maar ik wil graag bij mijn vader gaan wonen. Elke keer als ik het onderwerp opbreng bij mijn moeder zegt ze dat ze zelfmoord gaat plegen als ik naar mijn vader ga. Wat moet ik doen? Want ik weet het niet meer.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
7 jaren geleden

Lieve Vera, misschien is het niet normaal dat je moeder het zo zegt. Maar begrijp wel wat ze voelt. Ze heeft je 9 maanden in haar buik gehad en nu wil je naar je vader. Die geen pijn had bij jou geboorte. Los het op door een week bij je vader en een week bij je moeder. Moeders hebben ook een moederinstinct zij zal ongerust zijn als je weg ben in plaats van je vader, zelf wil ik liever bij mijn moeder wonen dan mijn vader. Vraag ook dat ze dichterbij elkaar zullen wonen. Kan je altijd nog naar de… Lees verder »

Kelly
Kelly
7 jaren geleden

Hoi Lieve Vera, Jeetje, wat is dat heftig om te horen en ik vind het ook niet goed dat jou moeder dit zegt! Ik kan mij voorstellen dat jij door wat zij zegt je bang voelt of schuldig, terwijl dat niet de bedoeling is. Jij hebt helemaal het recht om te vertellen bij wie je graag zou willen wonen en geen van je ouders zou zoiets dan mogen zeggen. Eigenlijk ontneemt je zou een beetje de mogelijkheid om vrij te kiezen zonder schuldgevoelens. Is er op school een vertrouwenspersoon waarmee je hierover zou kunnen praten? Die kan je misschien ook… Lees verder »

koen
koen
7 jaren geleden

Ik zou met andere volwassenen praaten

koen
koen
7 jaren geleden

Ik zou bij je moeder wonen aleen wat vaker naar je vader

Dagmar
Dagmar
7 jaren geleden

Lieve Vera je moet een psygoloog inschakelen en als je wil naar je vader gaan

Bo
Bo
7 jaren geleden

Dit is geen goede situatie voor je maar je mag zelf bepalen wara je woont. Het is niet volwassen van je moeder om zo te reageren. Misschien de ene week bij je moeder en de andere bij je vader, is dat een optie? Anders vraag je vader om met je moeder te praten. Sterkte ermee

Leon
Leon
7 jaren geleden

Lieve Vera, Ook ik heb een moeder die zegt dat ze zelfmoord gaat plegen nu mijn vader en moeder een scheiding achter zich hebben liggen. Ik zal je hierom vertellen wat het met mij en mijn broertje(20) zus(22) en zusje(10) doet. Wanneer mijn moeder dit zegt doet het me natuurlijk pijn als ze dit zegt. Maar ik probeer er samen boven te blijven staan aangezien we weten dat het een schreeuw om aandacht is. Wij hebben haar daarom verteld dat ze dit niet tegen ons mag zeggen en dat het ons pijn doet dit te horen van haar. Ook zeiden… Lees verder »

Danique
Danique
7 jaren geleden

Hallo,
Probeer iemand van buitenaf erbij te betrekken, een tante, oma of hulp van hulpinstanties. Misschien kunnen die je moeder makkelijker dingen duidelijk maken

Groetjes danique,

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Lieve Vera, Wat erg dat je dit moet meemaken. Het is geen goede manier van je moeder om jou zo bij haar te houden. Het is een vorm van manipulatie want nu durf jij eigenlijk niet naar je vader te gaan terwijl je dit wel wil. Het lijkt me niet dat ze het echt wil gaan uitvoeren maar dat het meer een dreiging is naar jou toe. Kun je er met haar over praten of is ze op dat gebied niet voor rede vatbaar? Misschien dat jij samen met haar en iemand die haar goed kent, kan gaan praten? Of… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Vera, Bedankt voor je bericht, Wat heftig! Ik denk dat je moeder jou, door zoiets heftigs te zeggen, geen goed doet. Jij hebt, zoals Anne het ook zegt, zelf te kiezen bij wie je liever zou willen wonen. Daarnaast betekent het volgens mij niet dat als je bij je vader gaat wonen, je jouw moeder nooit meer zou gaan zien. Je moet weten dat het echt niet goed is dat je moeder jouw soort van ”bedreigd” met zelfmoord te plegen als je bij je vader zou gaan wonen. Mijn tip is om er met iemand uit je omgeving over… Lees verder »

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Vera, Ten eerste vind ik het heel erg dat je dit van je moeder te horen krijgt. Jij hebt recht om je vader te zien en eventueel daar te wonen en dan dreigen met zelfmoord plegen is werkelijk niet normaal. Dan heb je zelf natuurlijk ook angsten en schuldgevoelens. Heb je over dit weleens met je vader of een andere persoon gesproken? Ik raad je aan om dit aan iemand aan te vertrouwen en aan je moeder duidelijk te maken dat je deze dreiging helemaal niet oke vindt. Ik hoop dat je uit deze moeilijke situatie komt. Ik wens… Lees verder »