Sem, Sem (9, 9) in “Mijn rechten

Zelf weten

hoi
mijn rechten verminderen beetje bij beetje dan mag ik niet meer zelf weten wat ik eet dan doen ze alsof ik en klein kind ben die nog niet alles mag hier enz…….. ik heb steeds minder rechten ik ben bang dat ik later tot mijn 18de niks meer zelf mag weten……
HELP
groetjes Sem

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Kaylee
Kaylee

Lieve sem, wat fijn dat je hier even je hart kunt luchten. Wat vervelend om te horen dat het zo voor jouw voelt. Dit klinkt inderdaad ook niet fijn. Is het een optie om aan je ouders te vragen waarom ze dit doen? Of een van je ouders? Misschien hebben je ouders namelijk niet door dat dit zo voor jou voelt en zal het helpen wanneer jij je gevoel verteld aan hun, zodat ze er iets mee kunnen doen. Daarnaast ben je nu nog jong, en hoe ouder je wordt hoe meer je ouders je los gaan laten (verwacht ik),… Lees verder »

Leeftijd
18
Felicia
Felicia

lieve Sam, goed dat je een berichtje plaatst op het forum! ik snap wel hoe je je voelt want op jou leeftijd dacht ik ook dat ik bijna niets meer mocht. Sommige ouders nemen de beslissingen volledig over van een kind en ik snap heel goed dat jij graag ook zelf een beslissing wilt maken! Op sommige momenten hebben je ouders waarschijnlijk ook zeker gelijk in de dingen die ze beslissen maar soms maken ze ook beslissingen over hele kleine dingetjes. Van die dingen waarbij je makkelijk zelf een beslissing kan maken! Bijvoorbeeld welke kleur broek je aan wilt of… Lees verder »

Anne
Anne

Hallo Sem, Wat vervelend dat dit zo voor je voelt. Ik herken het wel, soms denken ouders alles beter te weten. Soms hebben ze ook gelijk, maar soms is het ook erg irritant als je zelf geen keuzes mag nemen. Als ik jou was zou ik tegen je moeder en/of vader vertellen dat je bang bent dat je niets mag, je wilt graag ook zelf keuzes nemen. Ik denk dat het heel verstandig is. dat ze weten dat je graag zelf keuzes wilt maken want dat hoort nou eenmaal bij het leven… Praten is vaak heel goed, want dan kunnen… Lees verder »

Leeftijd
23