Stacey (16 jaar) in

Ze komt niet voor me op

Hey,
Ik zocht deze site eigenlijk uit nieuwschierigheid op, maar was best verbaasd dat er veel oudere kinderen er ook wat op hebben gezet. Waarschijnlijk kunnen jullie me niet helpen, maar misschien herkennen mensen dit.
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 was, en op mn 4de kreeg mn moeder een nieuwe vriend. Best snel al werd duidelijk dat we elkaar niet mogen, en hij heeft eigenlijk nooit aardig of lief tegen me gedaan (misschien de eerste maanden). Hij gaf me ook vaak een draai om mn oren of een klap tegen mn hoofd om de stomste dingen en lette altijd constant op me. Nu ik ouder ben is dat minder, waarschijnlijk omdat ie weet dat ik nu voor mezelf op kan komen. Het jammere is dat mijn moeder zelden voor me opkwam, en wist dat ik niet gelukkig was. Ik heb zelfs een paar keer gezegd dat ik wil dat ze gaan scheiden, maar dat wil ze niet. Tegen mijn moeder doet hij trouwens ook naar en je voelt gewoon dat iedereen in huis (ik heb ook een halfzusje van 7) op zn hoede is om wat te zeggen als hij in de buurt is. Ik en mijn moeder hebben er een tijdje voor bij een psycholoog gezeten, maar dat werkte ook niet echt. Ik heb wel een goede band met mijn vader, en daar ben ik ook grotendeels van de tijd. Ik heb alles al geprobeerd; brieven schrijven, praten, psycholoog, maar ik ben nogal machteloos in deze situatie. Mijn moeder is degene die er wat aan kan doen maar die doet niks.
Groetjes, Stacey

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Lieve Stacey,

Bedankt voor je bericht. Wat heftig om te lezen.
Zelf heb ik niet in die situatie gezeten, maar ik ken wel mensen die dat wel hebben.
Aan wie vertel je dit allemaal? Zijn er mensen op school die je vertrouwt? Zou je nog eens met je moeder kunnen praten, en haar vertellen waarom dit echt niet gaat? Je kunt het ook opschrijven, als je dat makkelijker vindt. Je kunt hierbij ook hulp vragen van bijvoorbeeld een volwassene in je familie.
Je kan altijd nog een berichtje plaatsen!

Succes en liefs,
Emmeline

Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Lieve Stacey,

Wat een ontzettend nare situatie!
Ik heb niet zelf in deze situatie gezeten maar ik kan proberen je te helpen.
Heb je al een keer aan familie verteld wat er aan de hand is? Bijvoorbeeld aan de opa/oma van je moeders kant? En misschien de ouders van je stiefvader of een broer of zus of vriend/vriendin van hem? Misschien dat zij tot hem door kunnen dringen dat het echt niet gaat zo?

Succes!
Liefs Nicoline