Skip to content
Meisje (19) in

Woonsituatie aanhouden

Hallo lieve Buddy’s,

Ik ben 19 jaar en woon nog thuis, elke vrijdag avond ‘wissel’ ik van huis. Dit is nu 9 jaar al helemaal prima gegaan.
Nu begin ik na de zomervakantie aan een ‘echte’ baan in de stad waar ik nu ook woon. Hiervoor ga ik het liefst op kamers maar het is lastig om in deze stad een kamer te vinden voor een niet-student.
Ik en mijn ouders realiseren ons dat het mogelijk is dat ik nog na de zomervakantie thuis moet wonen omdat ik geen kamer kan vinden, ondanks dat ik wel hard opzoek ben.

Nu vind ik dat wel irritant maar is volgens mij mijn vader degene die er een daadwerkelijk probleem mee heeft. Mijn stiefmoeder woont bij ons en vindt het af en toe lastig als ik door de weeks thuis ben omdat zij heel erg van rust houdt. Ik niet, maar dit botst verder nooit echt. We houden goed rekening met elkaar.

Nu heeft mijn vader al een aantal keer gesuggereerd dat ik, na de vakantie, beter permanent bij mijn moeder kan gaan wonen en ik merk dat ik het heel lastig vind om hier mee om te gaan.
Ik snap wel waarom hij dat denkt maar ik zie dat niet zitten, ik wil deze routine aanhouden. Hoe onhandig ook.
Ik heb het er dus al een aantal keer met hem over gehad maar telkens als ik aangeef dat ik dat zeker niet wil valt het gesprek stil.
Ook heb ik er met mijn moeder over gepraat maar die weet ook niet veel raad.
Hebben jullie tips of advies? Met mijn vader praten blijft dus lastig omdat wij elkaar echt niet kunnen overtuigen.

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DianLisetteMalouCristel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dian

Hoi! Bedankt dat je je vraag hebt gedeeld. Wat fijn dat je een baan hebt gevonden! Jammer dat je woonsituatie daardoor zo vervelend wordt. Zoals ik het begrijp heb je dus twee problemen. Je kunt geen kamer vinden en je vader wil dat je bij je moeder gaat wonen. Het vinden van een kamer kan erg lastig zijn, daar heb ik ook ervaring mee. Heb je ook al geprobeerd om een kamer net buiten de stad te zoeken? Hier heb je misschien meer kans. Natuurlijk begrijp ik ook dat het vinden van een kamer niet meteen de spanning tussen jou… Lees verder »

Lisette

Hee! Bedankt dat je deze vraag op het forum hebt gesteld! Ik kan me heel goed voorstellen dat deze situatie lastig voor je is. Een aantal jaar geleden zat ik zelf in een soortgelijke situatie toen ik ook op kamers wilde gaan, maar ook geen kamer kon vinden. Ik vond het toen ook lastig om een routine te vinden qua afwisselen tussen ouders en wat zij daarvan dachten. Knap dat je al bij je vader hebt aangegeven dat je graag deze routine wil aanhouden en dat je je er op deze manier goed bij voelt. Mooi dat je op die… Lees verder »

Malou

Hee! Dankjewel voor je vraag! Ik kan me heel goed voorstellen dat dat onwijs naar voelt en jou is een lastige positie plaatst. Kamers vinden is inderdaad moeilijk en we hebben ten slotte, hoe oud we ook zijn, bij voorkeur allebei onze ouders nodig. Ik ben ook vaak niet welkom geweest bij mijn stiefvader- en moeder, dus dat gevoel is enigszins bekend voor mij. Wel vind ik het lastig om een duidelijk advies uit te schrijven omdat ik voor mijn gevoel nog maar weinig van je situatie afweet. Je geeft aan dat je vader een aantal keer heeft gesuggereerd dat… Lees verder »

Cristel

Hoi! Dankjewel voor je vraag hier op het forum. Kamers vinden kan inderdaad echt heel erg lastig zijn. Maar het lijkt mij ook heel lastig als je vader suggereert dat je misschien beter bij je moeder kan gaan wonen. Ik herken mij wel een beetje in jouw verhaal. Mijn vader vond het vroeger altijd super leuk als wij kwamen in het weekend, maar mijn stiefmoeder had dat minder. Zij had niet voor ons gekozen maar voor mijn vader. Ik vond dat zelf heel verwarrend om te merken dat het dus niet automatisch prima was dat ik daar in huis was.… Lees verder »