Melissa (15 jaar) in

Wonen

Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik twee was, ik woon bij mijn moeder en ik zie mijn vader om het weekend. sinds 6 jaar heeft mijn moeder een relatie met mijn stiefvader. Al vanaf het begin mocht ik hem niet zo maar nu wil mijn moeder met hem gaan samenwonen in een stad terwijl ik al mijn hele leven in een dorp woon. Ik zal daar dus ook mijn vervolgopleiding moeten doen terwijl ik dat compleet niet wil. Ik wil gewoon mijn opleiding in mijn eigen dorp doen. Het huis waar mijn moeder en ik in woonden is nu verkocht, ik mag mijn 4 jaar hier nog afmaken maar daarna moet ik echt mee. Ik blijf nu voor ongeveer een halfjaar bij mijn opa en oma wonen. Het liefst zal ik hier langer blijven maar ik kan ook niet bij mijn vader wonen. Wat kan ik nu doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pim
Pim
7 jaren geleden

Hee Melissa, Wat kan dit heftig voor je zijn en niet egt veel rust brengen tijdens alles wat je doet. Wat de oplossing is , is dat je het positief gaat inzien. Mensen groeien en worden beter door moeilijke dingen mee te maken en zich zelf op te rapen als het moeilijk is. Het kan dus een hele nieuwe uitdaging voor je zijn om naar een andere stad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Ook al vind je dit niet leuk en zal het niet altijd leuk zijn, leer je er toch heel van bewust en onbewust. Je word… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Hoi Melissa, Het lijkt me erg moeilijk om te moeten verhuizen, terwijl je zo zeker weet dat je dat niet wilt. Het is wel fijn dat je tenminste nog voor een halfjar zeker nog bent waar je wilt zijn! Mijn tip is om open met je moeder te praten over waar jij behoefte aan hebt. Ik zou ook denk ik met mijn opa en oma praten over of ik bij hen zou mogen wonen, todat ik op mezelf zou kunnen wonen. Door erover te praten denk ik dat je je minder gespannen zou voelen, omdat je het dus hebt gedeeld.… Lees verder »