Lotte (18) in

Woede en verdriet

Hey
Mijn vader is vreemgegaan tijdje geleden en sindsdien heb ik ontzettend veel woede en verdriet naar hem toe. Mama heeft beslist te scheiden (sinds een week is alles rond). Ik haat hem en ik wil dit veranderen maar het lukt me niet. 1 week woon ik bij mama en normaal 1 week bij papa maar omdat het me niet lukte woon ik al een halfjaar enkel bij mama. Papa (en zijn familie) is hier heel boos om en ik voel me ontzettend schuldig maar als ik probeer bij hem te wonen kan ik niet eten, slapen, leren, … Iemand die me kan helpen? Ik wil gewoon een normaal leven zoals iedereen. X

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fleur
2 jaren geleden

Hoi Lotte, Ik herken mezelf en mijn situatie heel erg in die van jou. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan met een vechtscheiding toen ik net 5 jaar was. En ik heb sinds iets meer dan 2 jaar geen contact meer met mijn vader. Er zijn dingen gebeurd die ik hem nooit zal vergeven, dat zijn dingen die hij naar mijn moeder, mijn broer en naar mij heeft gedaan. Mijn familie denkt dat mijn moeder deze keus voor me gemaakt heeft en geeft haar overal de schuld van. Ze vinden dat ik te overdreven reageer. Maar hun weten niet hoe… Lees verder »

Anna
2 jaren geleden

Heyy! Mijn situatie is heel anders maar het komt wel een beetje op het zelfde neer. Mijn ouders gingen ook uit elkaar maar ik was toen 9 dus alweer een tijdje geleden. Ik zie mijn vader al sinds dat ik 10 ben niet meer omdat hij ook wat fouten gemaakt heeft wat ik hem niet meer kan vergeven. Ik heb daar door hele erge woede gekregen en kon hem niet meer uit staan. Ik ben uiteindelijk voor therapie gegaan en wat voor mij vooral hielp was dat ik ging kijken naar waarom alles speelde dat ik de hele situatie een… Lees verder »

Didi
2 jaren geleden

Hi Lotte, Wat goed dat je hier een berichtje hebt geplaatst. Ik kan mij goed voorstellen dat je even niet weet wat je moet. En wat vervelend dat je dit moet meemaken en dat je vaders kant van de familie hier boos om is. Zij kunnen niet voor jou beslissen hoe jij je moet voelen. Het zou kunnen dat het een tijdje duurt voordat je je vader niet meer haat, je moet hem namelijk eerst kunnen vergeven. Misschien helpt het om te realiseren dat hij niet vreemd is gegaan om jou pijn te doen. Ook al voelt het misschien wel… Lees verder »

Adinda
2 jaren geleden

Hi Lotte, Wat dapper dat je op dit forum je vraag durft te stellen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je boos bent en last hebt van al deze emoties. Zelf was ik ook heel boos het eerste jaar van de scheiding. Mijn moeder wilde scheiden dus ik was vooral heel boos op haar. Na een tijdje realiseerde ik me dat ik niet altijd boos wilde blijven op m’n moeder en dat ik goed wilde zijn met allebei m’n ouders. Mij hielp het heel erg om een brief te schrijven naar m’n moeder met alles waar ik mee zat.… Lees verder »