Laura (12 jaar) in

Wil mijn vader en zusjes wel blijven zien

Hee mensjes,
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 jaar oud was. Ik wist toen niet wat me overkwam, en kan me er niet zo heel erg veel meer van herinneren. Toen ik 5 was, kreeg ik er een stiefmoeder, bij mijn vader. Ik noem haar even X. Bij mijn moeder heb ik inmiddels ook een stiefvader en een broertje.
Ik had het soms wel gezellig met X, maar het meeste van de tijd voelde ik me rot, en ongemakkelijk.
Ik heb dit nooit tegen X gezegd, en ook niet tegen iemand anders. Toen kreeg ze nog twee dochters erbij, voor mij dus zusjes.
Deze weken, heb ik tegen mijn moeder gezegd dat ik me bij X niet fijn voel. X zegt altijd alleen maar wat ik fout doe, ze snauwt tegen me, en daar ga ik vanzelf ook weer boos op reageren, dat is ook niet goed van mij. Ik heb een gesprek gehad, met mijn moeder mijn vader, met X, en met mijn stiefvader (waar ik het wel goed mee kan vinden). Daar is geen oplossing uitgekomen.
Nu woon ik al vijf weken al bij mijn moeder; normaal ben ik om de week bij mijn vader.
Als ik X zie vind ik het ongemakkelijk en weet ik niet goed wat ik moet zeggen. Ik heb het gevoel dat het niet klikt tussen X en mij- maar ik wil mijn vader en mijn zusjes wel blijven zien. Heeft iemand tips over hoe ik met deze situatie om kan gaan misschien?

XOXO Laura

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
7 jaren geleden

Hoi laura,

Ik snap hoe jij je voelt met je ongemakkelig voelen bij je stiefmoeder dat heb ik zelf ook, je moet het gewoon tegen je vader zeggen en als ze tegen je snauwt of boos tegen je moet je tegen haar zeggen: Waarom ziet je zo boos tegen me te doen heb ik je wat misdaan? Dan gaat ze denk ik wel normaal doen. Ik denk dat ze zo doet omdat haar nieuwe vriend (jouw vader) moet delen met jouw en dat vind ze denk ik niet zo leuk

Liefs Linda

Amber
Amber
8 jaren geleden

Hoi!
Ik vindt het vervelend voor je dat je het niet kan vinden met je stiefmoeder. Mijn ouders zijn net gescheiden ik ben wel blij dat ik geen stiefvader/ stiefmoeder. Veel sterkte er mee!!

Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Ha Laura! Dankjewel voor je berichtje! Ik snap dat jij je niet zo op je gemak voelt bij je vader als de band met X niet zo fijn is. Natuurlijk is het de bedoeling dat daarvoor een oplossing wordt gevonden zodat jij je vader en je zusjes weer wat vaker kunt zien. Het is dus al hartstikke goed dat je hebt gezocht naar een oplossing door met elkaar te praten. Ik heb ook weleens een soortgelijke situatie meegemaakt, al verschilt hij toch iets van die van jou. Ik mocht na de scheiding namelijk vaak mee op vakantie met mijn oom,… Lees verder »