Kaitlyn (12) in

Wil bij mama wonen

Hallo Villa Pinedo,

Hebben jullie tips?
|
V
Mijn ouders zijn bijna 6 jaar uit elkaar. Ik zit nu in groep 8, en ik moet bijna een nieuwe school kiezen. Alleen woont mijn vader (Daar woon ik) aan de andere kant van Nederland van mijn moeder. Mijn vader rekent erop dat ik bij hem blijf wonen, en dus hier naar de middelbare ga. Ik wil zelf heel graag bij mijn moeder wonen. Gisteren zei ik tegen mijn vader dat ik bij mijn moeder wil gaan wonen, en dit is zijn reactie: ”Kaitlyn, dat kan niet zo goed. Ik leg het vanavond wel uit.”. En is het uitgelegd? NEE.

Ik durf het niet tegen mijn vader te zeggen, bang dat hij boos wordt. Mijn vriendinnen zijn niet altijd even aardig, ze noemen mij ‘Vreemd geval’, dus ik wil hier ook niet met hen over praten. Ik ben best verlegen, en heb niet veel zelfvertrouwen, durf dus ook niet op mijn juf af te stappen. Ze is vandaag nog bij mij gekomen, toen vroeg ze ook bij wie ik wil wonen. Ze vroeg ook wat mijn vader er van vond. Ik zei gewoon ”Minder leuk.”.

Ik werd boos op mijn vader. Het gaat toch om mij?

Mijn moeder:
|
V
Als ik zeg dat ik bij mijn vader ga wonen, zegt ze: ”Wat leuk, het gaat om jou.”. Als ik gelukkig ben, is mijn moeder het ook. Ze denkt aan MIJ. Niet aan haarzelf (In deze zaak tenminste.).

Mijn vader:
|
V
Als ik zeg dat ik bij mijn moeder wil wonen, zegt mijn vader: ”Dat gaat niet, je blijft hier.”. Hij wilt dat ik hier blijf wonen. Hij denk aan ZICHZELF. Niet aan mij. Hij is gelukkig als ik bij hem woon, niet als ik gelukkig ben.

Ik heb hier moeite mee, heel veel.

Hebben jullie tips hoe ik het aan mijn vader kan vertellen? Ik mot het hem zeggen. Mijn juf weet wel dat ik bij mijn moeder wil wonen, maar mijn vader weet het niet, omdat ik het niet durf te zeggen.

HELP!!!!!!!!!!!!!

Groetjes,
Kaitlyn

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jade
Jade
7 jaren geleden

Lieve Kaitlyn, Ik heb ook gescheiden ouders en ik woon bij mijn vader.
Mijn vader speeld alrijd de baas over mij en wilt niet dat ik contact met mijn moeder heb. Ik snap je probleem, Ik woon nu bij mijn vader op een hele andere plek dan bij mijn moeder en al mijn vriendinnen wonen in de buurt van mijn moeder.
Misschien kunnen we een keer contact met elkaar opnemen?

Pim
Pim
7 jaren geleden

Hee Kaitlyn, Bedankt voor je bericht. Ik denk dat je vader het gewoon heel lastig vind om je weinig te zien. Als je bij je moeder naar school gaat dan zal je vader je wat minder zien , en zal je wat minder van alles meekrijgen. Als je juf er naar vraagt zou ik het een keer met haar gewoon over hebben, je mag dan best alles vertellen. Verder zou ik het ook gewoon met je moeder bespreken , en je zou toch ook eerlijk naar je vader moeten wezen. Je kan niet je hele leven onzeker blijven want dan… Lees verder »

britt
britt
7 jaren geleden

lieve kaitlyn

als je juf het al weet vraag dan aan haar of ze met je vader wil gaan praten. misschien kan zij tot hem doordringen

als dat niet werkt kan je een brief schrijven wat je wil en waarom je dit niet in zijn gezicht wil zeggen dat helpt meestal het beste.

ik hoop dat je hier iets aan heb
groetjes britt