zoe (12 jaar) in

Wij hebben geen kamer

ik heb echt raad nodig!

mijn ouders zijn 5 jaar geleden gescheiden.. dat vond ik toen erg vervelend maar we hebben besloten om er het maar het beste van te maken…ik ging bij mijn moeder wonen samen met mijn (oudere) zus. inmiddels heeft mijn vader een (nieuwe) vrouw en 2 (NIEUWE) kinderen hun hebben allebei hun eigen mooie kamer en KASTEN VOL speelgoed, dat doet mij er pijn aangezien mijn zus en ik geen kamer hebben en daar ook niet MOGEN slapen. ook tonen ze geen interesse in mijn school/sport dus krijg het gevoel dat ze me niet leuk vinden.. ik zit nu in het eerste en doe HAVO/VWO maar mijn cijfers gaan hierdoor ook niet al te best.. ik kan er niet tegen dat ik elke keer weer word teleur gesteld

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maya
Maya
8 jaren geleden

Hoi ik ben 12 jaar en ik woon bij mij moeder ik wil graag bij mijn vader wonen en mijn moeder wilt dat niet en als ik dat zegt wordt ze boos.WAT MOET IK NU DOEN!?

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Zoe,

Wat erg voor je. Ik snap dat dit hard aankomt. Heb je weleens daarover gepraat?

Misschien moet je eens toegeven dat het jou veel pijn doet om dit te zien en dat er wel wat meer interesse moet worden getoond.
Het is in ieder geval jou recht, om dit te zeggen.

Veel liefs.

Groetjes,
Anne

Zoe
Zoe
8 jaren geleden

hallo catlin,
dankjewel voor die lieve reactie op mijn berichtje. alleen durf ik het niet aan mijn vader te zeggen, ik ben bang voor zijn reactie en bovendien zou ik het dan alleen aan hem willen zeggen.. maar dat gaat niet lukken aangezien mijn stiefmoeder er altijd bij wilt(moet) zijn! en een brief durf ik ook niet te sturen omdat ik geen ruzie met ze wil… maar alsnog SUPER BEDANKT voor de tips want aan de rest heb ik heel erg veel

groetjes Zoe

Catlin
Catlin
8 jaren geleden

Hallo Zoë, Bedankt voor het delen van je bericht op het forum! Wat een vervelende situatie en ik snap dat je het heel moeilijk vind! Sommige dingen herken ik van mijzelf in je verhaal. Wat vervelend ook dat je daar niet mag slapen. Heb je wel een tegen je vader gezegd hoe je je precies voelt over deze situatie? Dat je ook graag zou willen dat je daar kan slapen en een eigen plekje hebt? Als praten te moeilijk is zou je misschien een keer een brief kunnen schrijven aan je vader met hierin hoe jij je voelt en wat… Lees verder »