Anoniem (13) in

Wel of niet scheiden

Hoi mensen, ik zit al jaren met ouders die elkaar al een beetje zat zijn. Ik krijg geen duidelijkheid of ze gaan scheiden, maar ze maken wel ruzie en gooien elkaar de deur uit. Ik heb het best wel een beetje moeilijk ermee dat ik geen duidelijkheid krijg of ze gaan scheiden, het ene moment zeggen ze ja dan weer we denken erover na. Mijn moeder noemt mijn vader nu ook al ex man. Het gaat op school helemaal niet goed. Ik heb zelfs 1 x een poging gedaan tot weglopen van huis. Omdat ik alleen maar ongelukkig ben en ik voel me best wel eenzaam.Ik praat met iemand op school die mij tips geeft. (Maar ze kan niet mijn ouders dwingen te gaan scheiden) er is veel spanning in het huis. Ik voel me hier niet fijn, terwijl mijn broertjes er geen probleem mee hebben. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen om me beter te voelen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
K.
K.
7 jaren geleden

Hey anoniem, wat een rot situatie waar je in zit. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit voor jou onzekerheid, frustratie en verdriet oplevert. Ikzelf herken jouw verhaal wel een beetje. Mijn ouders maakten vaak ruzie als zij dachten dat wij lagen te slapen. Desondanks zaten we vaak onderaan de trap te luisteren. 2x hebben onze ouders ons gezegd te gaan scheiden en dat ging toen niet door. De derde keer dat ze deze mededeling gaven zei en vroeg ik ook: dat zeiden jullie vorige keer ook, gaat het nu wel gebeuren dan? Ik dacht namelijk eerst dat ze… Lees verder »

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Lieve Anoniem, Wat super vervelend dat je in deze situatie zit. Ik snap heel goed dat je je verdrietig voelt. Ik heb zelf ook een aantal jaren in zo’n soort situatie gezeten. Mijn ouders bleven maar bij elkaar terwijl er constant spanning was en ze elkaar doodzwegen. Ze praatten ook steeds negatief over elkaar tegen ons. Uiteindelijk werd de spanning mij teveel en hebben we ook gesprekken gehad waarbij die therapeut mijn ouders duidelijk maakte dat ze beter uit elkaar moesten gaan. Misschien kun jij een gesprek plannen met jouw ouders waarin je hun heel duidelijk uitlegd hoeveel last jij… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Hallo, Ik snap dat het lastig voor je is om om te gaan met het geruzie van je ouders, ik heb zelf namelijk ook in zo’n situatie gezeten waar mijn ouders voor een aantal jaren lang bijna elke dag wel aan het ruziën waren. Het duurde dus ook heel lang voordat de knoop eindelijk doorgehakt werd; ze zouden na al die tijd en moeite om de relatie tot stand te houden tóch gaan scheiden. Uit ervaring weet ik dat het een grote last is om aan te moeten zien dat je ouders elke dag een stukje verder uit elkaar gedreven… Lees verder »