Anoniem (12 jaar) in

Wel of niet vertellen?

Hi! Mijn ouders liggen nu inmiddels een jaar in scheiding. Mijn vriendinnen weten dat maar niet alles. Ik heb namelijk thuis best heftige dingen meegemaakt waar ik me voor schaam. Aan de ene kant wil ik die dingen vertellen aan mijn vriendinnen, omdat het ontzettend oplucht, zodat ze weten in wat voor een situatie ik mij bevind en mij kunnen steunen. Aan de andere kant wil ik het juist niet vertellen aan mijn vriendinnen omdat ze dan hoogstwaarschijnlijk een heel ander en negatiever beeld krijgen over mijn familie en dat wil ik natuurlijk niet. Ik weet nu niet wat belangrijker is en wat ik wel en niet moet vertellen. Is er iemand die hier raad mee weet en mij tips kan geven? Dankjewel!
Liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Hey Anoniem, Dankje voor het delen van je verhaal. Zoals Florentine en Femke hebben aangegeven ligt het eindoordeel bij jou. Het is natuurlijk leuk als je je vriendinnen zoveel kan vertrouwen dat je ze persoonlijke dingen kan vertellen, maar het kan ook nadelig zijn. In dit geval zoals je denkt kunnen ze een negatief beeld hebben over je familie, wat je niet wilt. Je kan van tevoren zeggen dat je het moeilijk vindt om dit te vertellen aan je vriendinnen. Je kan ze ook vragen om geen (negatief) oordeel te geven over je familie(situatie). Indien ze dat beloven en ze… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniem,

Wat dapper dat je hier in ieder geval deze vraag stelt!

Ik ben het helemaal eens met Florentine. Vriendinnen zijn er ook om je te steunen, dus ik zou daar vanuit gaan. Ook ik heb veel gehad aan het praten met vriendinnen, dus ik zou zeggen: ga ervoor. Het is vast de moeite waard. Wie weet hebben zij ook wel heftige dingen meegemaakt die jullie kunnen delen.

En als je het niet durft, dan kun je altijd nog hier je verhaal kwijt ;-).

Veel succes,
Femke

Florentine
Florentine
9 jaren geleden

Hee! Wat stoer van je op deze manier om hulp vraagt! Ik heb zelf altijd erg veel over de scheiding van mijn ouders gepraat met iedereen. Voor mij was dit een manier om te verwerken wat er allemaal gebeurde. Jij hebt zelf de regie in wat je wel en niet verteld en als jij behoefte hebt om met je vriendinnen te delen wat er gebeurd en gebeurd is dan moet je dat doen. Je kan daarbij ook aan je vriendinnen uitleggen dat je het wel moeilijk vind om over je thuissituatie te praten omdat je eigenlijk bang bent dat ze… Lees verder »