(14) in

Wel of geen contact

Mijn ouders zijn aan het begin van de afgelopen zomervakantie in de scheiding gestapt. Mijn ouders hadden vaak ruzie en Mn vader was niet de leukste. Hij mishandelde ons nog wel eens ooit (0p een manier waarop het voor mij als klein kind leek dat het normaal was), hij heeft me zelfs als klein kind bij Mn nek omhoog getild. Hij was nooit een goede vader en veel mensen zagen niet hoe hij deed tegen ons want bij anderen mensen deed hij normaal. Vroeger gaf hij me altijd het gevoel dat ik minder voor m betekende dan Mn broer en zus (ik ben de jongste) hij gaf me meer straf, en deed altijd anders tegen mij. Tijdens de scheiding gebruikte hij ons om een goede vader te lijken door bvb een foto te maken toen we voor mijn verjaardag naar de stad gingen (normaal gingen we nooit zomaar naar de stad) hij werd boos omdat ik geen foto kon maken. Ook heeft hij me veel genegeerd tijdens de scheiding. Hij deed veel meer met Mn broer zoals dagjes weg omdat Mn broer aan zijn kant stond. Op een dag in de herfstvakantie in de ochtend kwamen ik en Mn zusje beneden (Mn moeder was werken) en toen was alles weg, de tv, de bank, de salontafel, de sonosbox en allerlei kleine spullen. De hele woonkamer was leeg. Ook schreeuwde hij op een dag toen ik zat was naar mij “Ik wil jou niet als zoon!” Nadat hij helemaal pist was geworden op mij voor niks. Dit zijn allemaal redenen waarom ik geen contact meer wil met Mn vader, ik mis hem niet en het gaat goed! Toch zeggen mensen dat het Mn vader is en dat hij dat altijd blijft daarom en dat ik contact met m moet opnemen. Zal ik dat wel doen? Ik wil het eigenlijk niet…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Door, Bedankt voor je berichtje op het forum. Je hebt je verhaal heel duidelijk beschreven, wat goed! Het is wel vervelend dat je vader zulke nare dingen heeft gedaan.. Het is dan ook heel normaal dat je hem op dit moment liever niet zou willen zien of spreken. Aan de andere kant is en blijft hij je vader.. Het is een lastige keuze en dit heb ik als kind ook meegemaakt. Ik wilde mijn vader niet meer zien en verweet hem van alles. Maar nu ik ouder ben en terugdenk, weet ik dat mijn vader het allemaal niet zo… Lees verder »

esmee
esmee
7 jaren geleden

hallo,
wat heftig dat je dit allemaal hebben moeten meemaken als kind.
andere mensen zeggen dat je contact op moet nemen met je vader, maar als jij dat niet wilt moet je het niet doen. je moet het pas doen, als jij ook achter het idee staat om contact met je vader op te nemen.
Veel liefs en sterkte
Esmee 15 jaar.

Roos
Roos
7 jaren geleden

Hoi, Wat goed dat je je vraag hier stelt! Ik denk dat je het best voor jezelf kan kiezen en het voor nu kan laten voor wat het is, geen contact dus. Al heb je later een keer zelf wel de behoefde om contact op te nemen kan je dit natuurlijk altijd weer proberen. Voor nu zou ik vertrouwen op je eigen gevoel, al voelt het niet goed om contact op te nemen zou ik dat niet doen. Al twijfel je nu of later zou ik in jou situatie kijken of je gelukkig bent zoals het nu gaat of dat… Lees verder »