Maaike (21 jaar) in

Wel gaan?

Hallo iedereen,
Ik heb een vrij bijzonder verhaal en ben blij nu eindelijk een forum gevonden te hebben waar ik mijn verhaal kwijt kan.

In de zomer van 2014 zijn mijn ouders uit elkaar gegaan. Zonder ruzie, zonder veel gedoe, heel normaal als vrienden. Het huwelijk was op en het was beter zo. Dit was voor mij geen verassing. De relatie was inderdaad uitgeblust.
Het was een heftige periode waarin ik in een nieuwe stad ging studeren en mijn moeder een nieuw huisje kreeg.

Toen ik in mijn eerste week in een nieuwe stad op een nieuwe school niks hoorde van mijn moeder was ik flink teleurgesteld. Maar toen ik dat weekend thuis kwam kreeg ikniets anders voor mijn kiezen. Mijn moeder had al ren nieuwe relatie en ging samenwonen.
Niet met een man, maar met een vrouw.
Ook dit was voor mij geen verassing. Mijn moeder zei altijd tegen mij als ik het over zou doen zou het met ren vrouw zijn. Echter bleek de vrouw in kwestie zo’n 27 jaar jonger en iemand te zijn waar ik een ongeloofelijke hekel aan heb.
Hierna heb ik het contact met mijn moeder verbroken om eerst voor mezelf te kiezen.

Ondertussen (na een jaar) hebben wij alweer contact en gaat het ‘redelijk’. Maar nu gaan ze trouwen en twijfel ik enorm wat ik moet doen. Ik sta namelijk totaal niet achter het huwelijk en het gaat tegen al mijn principes heen, moet ik dan toch gaan? Ik weet niet goed wat te doen..

Lieffs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Snappie
Snappie
7 jaren geleden

Hoi Maaike, Ik snap je zooooo goed! Mijn moeder en vader zijn ook uit elkaar en mama heeft een nieuwe vriend. Al langer dan 3 jaar… Iedereen die al een reactie heeft geplaatst proberen je echt te helpen enzo maar ik snap je gevoel heel goed. ‘Je gunt het je moeder/vader toch? Waarom vind je het dan toch zo lastig?’ of ‘Je moeder/vader is nu blij en dat wil je toch?’. Ik krijg dit vaak te horen en ik weet dat meer mensen dit te horen krijgen/hebben gekregen. (bijv. de reacties onder jouw berichtje maaike). En natuurlijk gun je het… Lees verder »

Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Beste Maaike, Ik kan me voorstellen dat dit een hele moelijke keuze is waar je voorstaat. Je moeder heeft natuurlijk het liefst dat jij bij de bruiloft bent. Maar of je dat zelf wil is nu de vraag. Wat ik zou doen in jouw situatie is heel goed aan mijn moeder uitleggen waarom ik twijfel om naar de bruiloft te gaan. Daarna kan je je misschien ook verplaatsen in je moeder. Zij heeft lange tijd een man gehad en kwam er achter dat ze op vrouwen valt. Op dit moment is ze ontzettend gelukkig met haar nieuwe vriendin en wil… Lees verder »

Ruben
Ruben
8 jaren geleden

Beste Maaike, Dit is inderdaad een lastige keuze. Het beste is om een afweging te maken in hoeveel je moeder voor je betekent en hoe erg dit huwelijk tegen jouw principes in gaat. Is het het waard om de afkeer voor het huwelijk opzij te zetten en er voor je moeder te zijn, dan moet je gewoon gaan. Kun je de afkeer niet van je afzetten, dan ga je niet, zet je je moeder aan de kant en kies je voor jezelf. Je moet doen waar je je goed bij voelt en een zo goed mogelijke afweging maken tussen deze… Lees verder »

pim
pim
8 jaren geleden

Beste Maaike, Het is altijd rot als ouders gaan scheiden en alles wat daar bij komt kijken. Vooral als je naar een nieuwe stad gaat is dat soms lastig. Maar je kan het ook zien als een nieuwe kans in het leven vol met nieuwe kansen om dingen te ondernemen en leren. Probeer ook al is het soms onmogelijk overal het positieve van in te zien. Wees blij dat je moeder een nieuwe partner heeft gevonden en dat er nieuwe mogelijkheden in het leven bestaan. Goed dat je op dat moment eerst voor jezelf hebt gekozen, dat is soms lastig… Lees verder »