Bertine (17 jaar) in

Weggehaald uit mijn buurt

Hoi allemaal,
Ik zit echt met vragen waar ik op school niet mee uit kom.
Vorige zomer in 2015 hebben mijn ouders besloten om te gaan scheiden en zijn apart gaan wonen toen ik net 2 weken op mijn nieuwe school heb gehad. Was dat jaar net geslaagd namelijk dus ben begonnen aan een opleiding.

Mijn situatie:
– Mijn moeder moet het huis uit, omdat ze makkelijk gezegd dit gewoon niet kan betalen.
– Nu heeft mijn moeder besloten bij haar nieuwe vriend te gaan wonen totdat dit huis van hem ook verkocht is. Daarna wil ze weer terug in de buurt gaan wonen.
– Nou woon ik in Gelderland en die vriend dus in Gendringen, ligt bij Doetinchem. Een eind weg dus…
– Over 2 weken trekt in terwijl ik nog in mijn laatste week stage zit.

Ik heb het er ECHT moeilijk mee! Ik zit met veel vragen in mijn hoofd. Dit komt omdat de vriend van mijn moeder moeilijk doet over alles waar ze maar moeilijk over kan zo ongeveer en zo bemoeit ze zich dus ook over het huis van de vriend van me moeder. Dit bemoeilijkt hun alleen maar in de verkoop van het huis. Verder snap ik mijn vader gewoon niet dat hij tijdens mijn stage er al uit gaat. Ik vind het zo lullig, want ik gaf dit aan en dan zegt hij dat hij anders nog huur moest betalen. Ergens snap ik het best wel, maar ik ben gewoon bang dat dit ten koste gaat van mijn stage omdat er weer veel gaat veranderen. Mijn moeder snap ik ook niet. Hoe wil ze met zo’n afstand regelen dat ik naar school kan? Ze zegt mij te willen brengen. Openbaar vervoer lijkt mij daar niet zo praktisch als ik die vriend moet geloven. Maar sowieso met zo’n afstand…. Ik heb alles in de buurt en word er op deze manier zo weggehaald. Ik heb ook mijn lieve paardje waar ik dus nu een bijrijder voor moet gaan zoeken want ik wil geen hele weken bij mijn vader zijn en heb daarom gezegd dat als mijn moeder naar Gendringen ging ik week om week ging doen om alles wat makkelijker te maken, normaal ging ik om het weekend na mijn pa.

Hebben jullie tips? Het geeft mij veel onzekerheid…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Hoi Bertine,

Bedankt voor je bericht. Dat lijkt me inderdaad super lastig!

Misschien helpt het een keer goed te praten met je moeder? Als je dit een beetje voorbeidt kan je echt goed vertellen waar je mee zit. Zo begrijpt ze misschien beter jouw situatie.
Je kan ook een brief te schrijven naar je moeder, dit is iets makkelijker om over je woorden na te denken en niet gelijk je moeders reactie te zien.

Veel succes!

Liefs,
Emmeline

Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hi Bertine,

Wat een lastige situatie.
Wat vervelend dat je moeder zo ver gaat wonen en je vader nu ook wil verhuizen. Maar heb je geen goede vriendin waar je bij kan wonen tot je stage is afgelopen? Of een ander familielid? Dan kan je ook bij je paard in de buurt blijven en dan ga je de helft van de tijd naar je vader en de andere helft van de tijd naar je andere logeeradres?

Ik hoop dat je hier wat aan had!
Liefs Nicoline

Catlin
Catlin
7 jaren geleden

Hoi Bertine, Wat een lastige situatie zeg en moeilijk dat je moeder zo ver weg gaat wonen. Hopelijk wordt het huis van hem snel verkocht! Ik begrijp goed dat je je afvraagt hoe ze alles voor zich zien. Is het een idee om met je moeder eens op te schrijven wat het halen en brengen inhoud zodat je hier goede afspraken over kunt maken en niet de dupe wordt van de verhuizing met je school. Heb je met je ouders een gesprek gehad over hoe je alles ziet en wat dit voor jou betekent? Is er misschien verder nog iemand… Lees verder »

Bertine
Bertine
7 jaren geleden

Ik bedoelde de ex-vriendin van de vriend van me moeder. Die doet moeilijk over alles waar ze moeilijk over kan doen.